FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 541
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ajustarea inchiderii unei usi de mobila

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Ajustarea inchiderii unei usi de mobila

 Q:   Intreaba despre Ajustarea inchiderii unei usi de mobila       
Uneori, uşa unei mobile nu funcţionează corect, fie că se deschide greu sau se deschide singură, fie că se poticneşte la închidere şi astfel nu poate fi închisă complet.
Cauzele acestei situaţii neplăcute pot fi o poziţionare incorectă a mobilei pe pardoseală, o montare incorectă a balamalei cu şuruburile de fixare sau o deformare a elementelor care formează cadrul de lemn pentru închiderea uşilor.
In primul caz se procedează la verificarea punerii la nivel a mobilei şi în cazul în care se constată o denivelare a pardoselii se procedează la calarea piciorului in cauză.

In al doilea caz se verifică modul de fixare a balamalei şi în situaţia în care şuruburile sunt slăbite, ele se st rang complet, iar dacă după strangerea şuruburilor şi la închiderea uşii capetele şuruburilor se poticnesc , se procedează la înlocuirea lor cu un alt model sau la îngroparea completă a capetelor, pentru a permite o închidere bună a uşilor.

In al treilea caz, fiind o deformare a cadrului de lemn, respectiv o curbare a traversei superioare, remedierea închiderii defectuoase este mai dificilă, fiind necesară o operaţie de ajustare a închiderii uşii de mobilă .

Cum se face ajustarea inchiderii unei uşi de mobilă. Pentru înlăturarea poticnirii uşii la închidere, una din soluţiile de remediere constă în rindeluirea traversei pe o zonă mărită a locului unde se produce acest defect, iar o altă soluţie constă în montarea unei anlretoaze (montant), în centrul traverselor superioară şi inferioară , pentru a se realiza o consolidare a cadrului de rezistenţă. în acest scop, se execută o antretoază dintr-o şipcă mai groasă din lemn şi cu o lungime mai mare cu caţiva milimetri decat înălţimea interioară a mobilei după care se montează forţat pe locul respectiv, cu ajutorul unui ciocan de lemn , pentru ca să se împăneze bine între cele două traverse şi să se restabilească buna închidere şi deschidere a uşilor.
Antretoază, executată la forma şi dimensiunile respective , se fixează pe cele două traverse prin şuruburi asigurandu-se o bună consolidare a cadrului.

sursa imaginii http://www.apartmenttherapy.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :