FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,626
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ajustarea unui sertar de mobila

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Ajustarea unui sertar de mobila

 Q:   Intreaba despre Ajustarea unui sertar de mobila       
Funcţionarea defectuoasă a unui sertar de mobilă, concretizată de cele mai multe ori, printr-o blocare sau o culisare cu dificultate la scoaterea şi introducerea lui, se datoreaza, fie unei încărcări peste limitele admisibile, fie unei deformări a elementelor din lemn al acestui ansamblu, ca urinare a unei umidităţi excesive, fie datorită unei ajustări incorecte şi a unei uzuri pronunţate a sertarului.

în primul caz, pe langă încărcarea excesivă a sertarului, blocarea mai este generată foarte frecvent de însăşi conÅ£inutul lui, umplut e cu obiecte prost plasate. AÅŸa de exemplu, o coadă de ciocan, o coadă de lingură poate ca să se înÅ£epenească între marginea sertarului ÅŸi cadrul locaÅ Ÿului lui; în situaÅ£ia unor sertare suprapuse poate să cadă un obiect din sertarul superior în cel inferior ÅŸi să-l blocheze.
în aceste situaţii, dacă sertarul blocat nu este complet închis, se introduce în interiorul lui o linie plată sa,u o lamă de cuţit, pentru a modifica poziţia obiectelor care provoacă blocarea. în cazul mobilei cu mai multe sertare suprapuse, cum este cazul celor de la bucătării, se scot sertarele de deasupra celui blocat, pentru a se putea umbla în intenorul lui şi pentru a înlătura obiectele care provoacă blocarea sertarului.

Un alt mijloc pentru înlăturarea blocării sertarului constă în încercarea culisării lui prin mişcări scurte de du-te-vino, cu scopul de a se realiza o altă aşezare a obiectelor din interior, fără blocarea sertarului.

în al doilea caz, cand funcţionarea cu dificultate a sertarului se datoreaza deformării lemnului, acesta se scoate din locaşul, său, cu scopul de a se determina locurile unde se produc poticnirile. La scoaterea ser tarului se va avea grijă ca să nu se tragă cu violenţă de buton sau maner, pentru a nu se risca smulgerea lui.
După scoaterea sertarului, se pudrează cu praf de cretă părţile laterale ale sertarului şi glisierele, apoi se introduce sertarul în locaş şi după două sau trei culisări scurte, se scoate sertarul, din nou, pentru a se marca locurile unde praful de cretă a fost şters. Aceste locuri, care provoacă poticnirea sertarului se rindeluiesc cu multă atenţie, după care se lustruiesc, iar glisierele se ung cu parafină, prin aceste operaţii reuşindu-se ca sertarul să-şi recapete funcţionarea lui normală.

In al treilea caz, cand funcţionarea cu dificultate a sertarului se datoreaza unei execuţii incorecte sau unei uzuri pronunţate, care creează un spaţiu liber în jurul sertarului, aceste cauze fac ca sertarul să nu fie ghidat la culisarea lui şi să se aşeze de-a curmezişul, cand este introdus în locaşul său.
Dacă prin construcţie sertarul nu are prevăzute glisiere, fiind aşezat pe un fund al mobilei, se va fixa pe fiecare parte a amplasamentului lui cate o baghetă de lemn încleiată pe fundul mobilei sau prinsă cu şuruburi de lemn , ceea ce va permite ghidarea sertarului la manevrarea lui.

Dacă sertarul nu funcţionează corect datorită unei uzuri înaintate , se verifică cu atenţie fundul şi părţile laterale, care pot fi deteriorate, pentru a se trece la ajustarea lui.

Cu ajutorul unui ferăstrău cu dantură fină se elimină partea deteriorată, prin tăierea întregului contur al sertarului . Apoi se execută dintr-un lemn tare, de exemplu din stejar, şipci de o grosime egală cu cea rezultată de la tăierea părţii deteriorate care se lipesc cu adeziv pe conturul sertarului şi se prind cu cadre cu şuruburi pe strangere pe toată durata întăririi adezivului. După aceste operaţii se rindeluiesc suprafeţele de culisare şi se ung cu parafină , după care sertarul ajustat este introdus în locaş şi dat din nou în folosinţă.

sursa imaginii http://www.traderscity.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :