FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,530
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scapam de pistrui

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scapam de pistrui

 Q:   Intreaba despre Cum sa scapam de pistrui       
Apariţia pistruilor este favorizată de lumina puternică a soarelui şi de vânt, ceea ce explică de ce acest fenomen se remarcă mai ales primăvara şi cuprinde în special fruntea, pomeţii, nasul şi braţele. Deşi nedăunătoare sănătăţii, ele influenţează negativ frumuseţea tenului, cu toate că la persoanele tinere imprimă adesea obrazului un aspect copilăresc.

Exista 2 tipuri de pete: - pete cu contur regulat,care apar pe ansamblul fetei si al corpului.De exemplu:pistruii sau efelidele si petele de batranete.Acestea sunt prezente in special pe pielea deschisa la culoare. Cauza nr1 soarele. - pete mai difuze care formeaza umbre brune pe fata.Localizate mai ales pe frunte,tample,la radacina parului,pe obraji,buza superioara,barbie,aceste pete apar in special pe ten urile mate.

Petele brune sunt provocate de o dereglare a sistemului melanocitar,in termen mediacal,acest termen poarta numele de tulburari de melanizare. Expunerea prelungita la soare in timpul copilariei poate provoca aparitia.Factorii hormonali cum ar fi sarcina,administrarea de pilule contraceptive sau tratamente hormonale.Cu cat pielea este mai sensibila cu atat creste riscul de inmultire a petelor.

Ca măsuri preventive se impune protecţia pielii împotriva razelor solare (pe cât posibil ferind-o de soare, vânt), sau ungerea ei cu creme şi pudre conţinând substanţe protectoare. Astfel, în orice cremă sau pudră pot fi încorporate substanţe protectoare în următoarele proporţii: 2% balsam de Peru, 10% acid paraaminobenzoic, 4% chinină, 2% oxid de zinc sau oxid de titan.

Tot în scop preventiv se recomandă spălarea obrazului cu apă în care s-a adăugat o linguriţă de oţet (la 1 litru de apă); aplicarea măştilor conţinând iaurt, lapte acidofil, suc de lămâie, contribuie de asemenea la menţinerea unui ten curat.

Dacă totuşi fenomenele efelidoide (efelide ^pistrui) şi-au făcut apariţia, tratamentul se complică, iar rezultatele lui nu sunt totdeauna absolute. Adesea, după ce s-a obţinut pălirea lor, o expunere întâmplătoare la soare poate fi suficientă pentru a determina reapariţia.în cele ce urmează vor fi indicate mai multe metode ca să fie alese cele care se potrivesc cel mai bine fiecărui ten, ţinând seama de natura, de sensibilitatea lui specifică, de vârsta şi bineînţeles de gradul de pigmentaţie.

Dacă pistruii sunt localizaţi numai pe anumite porţiuni, fiind mari dar totuşi distanţaţi, vor fi aplicate preparatele numai pe pistrui. Aplicarea produselor pe toată suprafaţa obrazului se va face numai în cazul în care pigmentaţia este foarte puternică şi întinsă.

Şi într-un caz şi în altul se va recurge la substanţe oxidante ca apa oxigenată, perhidrolul, perboratul de sodiu, hidrochinona, care vor îi preferate, cu toate că acţiunea lor este mai lentă, deoarece nu sunt dăunătoare sănătăţii pielii.

Astfel, apa oxigenată amestecată in părţi egale cu suc de lămâie, va fi aplicată pe obraz dimineaţa şi seara, sau cremele conţinând: perhidrol 2 g, cold cremă 20 g sau hidrochinona 1 g, acid salicilic 1 g, camfor 1 g, cremă pe bază de lanolină 30 g; sau perborat de sodiu 10 g, acid fosforic 1,50 g, cold cremă 20 g; sau o soluţie hidrochinona 5 g, acid fosforic 1 g, alcool 40 g, apă 60 g.

Solutiile chimice care te ajuta sa scapi de pistrui implica si riscul aparitiei iritatiilor. In saloanele de frumusete poti beneficia de tratamente cu hidrochinina, acid kojic si alfa hidroxizi. Acest gen de peeling iti asigura o exfoliere impecabila si stimuleaza innoirea celulelor epidermei. Astfel, pistruii sau petele pielii vor fi mai putin vizibile.

Daca te-ai decis sa optezi pentru una dintre aceste solutii, va trebui sa te dai cu crema cu protectie solara de mai multe ori pe zi. Tratamentele chimice afecteaza numai stratul superior al pielii, insa daca nu te protejezi impotriva radiatiilor solare, straturile profunde ale epidermei vor produce mai multa melanina, iar rezultatul - pistrui mai multi si mai intens colorati.

De asemenea, foarte recomandate sunt şi măştile compuse dintr-o linguriţă cu amoniac amestecat cu o linguriţă cu apă oxigenată şi amidon, amestecate până se obţine o pastă de consistenţa unei creme. Altă formulă: drojdie de bere 30 g, amestecată cu apă oxigenată.

Dacă sunt dorite efecte rapide, se va recurge la săruri de bismut şi mercur care acţionează prin inactivarea diferiţilor pigmenţi ai pielii ca torozinaza şi dopaoxidaza, care în mod normal produc melanină, pigmentul brun al pielii. Iată o formulă: bismut subnitric 1 g, precipitat alb de mercur 1 g, cold cremă 20 g. Aceste creme nu sunt dăunătoare dacă sunt folosite un timp limitat, 1 —2 luni, folosirea lor fiind alternată cu creme hrănitoare.

Dimineaţa sau seara, după spălarea obrazului se va aplica crema hrănitoare, se va menţine timp de 20 —30 de minute şi numai după aceea se va trece la aplicarea tratamentului împotriva pistruilor.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: pete, soare, cremeCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 09 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :