FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,534
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Cum scapam de insectele si sobolanii nedoriti din case si gospodarii

- am sobolani in bucatarie cum sa scap de ei? by petrica55

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum scapam de insectele si sobolanii nedoriti din case si gospodarii

 Q:        
Cum scapam de insectele si sobolanii nedoriti din case si gospodarii Arma cea mai eficace împotriva insectelor ramine curăţenia, de aceea, se recomandă ca în bucătărie şi cămară totul să strălucească de curăţenie. Se ştie bine că muştele îşi depun ouăle numai în gunoaie, iar puricii în praf, prin crăpăturile usilor sau ale parchetului.

Puricii sunt şi ei destul de supărători şi mai în toate cazurile sunt aduşi în casă de caini şi de pisici. Se poate opri înmulţirea lor printr-o curăţenie exemplară, scuturand în camere la intervale scurte şi spăland duşumelele sau parchetul, cu parchetin.

Gandacilor le prieşte întunericul, umezeala şi căldura. Ei se hrănesc cu resturi de alimente şi cu firimituri de paine, pe care le găsesc pe jos, pe vasele murdare sau în găleata de gunoi neacoperită. În una din zece locuinţe la nivel mondial, oamenii şi gândacii îşi împart resursele de hrană în acest mod: oamenii ziua, gândacii noaptea, fără să se calce prea tare pe bătături. Un lucru foarte necesar este să se astupe toate găurile şi crăpăturile pe unde ei se pot cuibări. Se recomandă deci, sa se păstreze o curăţenie exemplară, să se măture zilnic, să nu se lase resturi de mancare, dulapurile să se spele des, să se schimbe hartiile şi în acest caz nu vor mai exista nici un fel de gandaci.

Dacă totuşi se aduc prin cine ştie ce împrejurare, ei se distrug cu acid boric praf, amestecat cu făină de grau în proporţii egale sau cu insecticide, dintre care cele mai recomandabile sunt: Simun şi Universal. Ceea ce se mai recomandă este făina de grau amestecată cu o cantitate dublă de ipsos, iar alături se aşează o farfurie cu apă.

Impotriva gandacilor negri se mai foloseşte şi cloratul de calciu. Această substanţă se aşează pe o scandură şi cand o ating, gandacii mor imediat. Din cauza numărului mare, gândacii, deşi au fobie de lumină, au început să colcăie în public şi pe timpul zilei. „Îi vezi cum îşi mişcă mustăţile în orificiile de la capacele de canal, acolo unde sunt prea mulţi. Când ridici capacul, îi vezi scurgându-se în toate părţile”. Singura soluţie e ca în fiecare gură de canalizare să se pulverizeze insecticide puternice cu generatorul de ceaţă. Norul toxic se infiltrează în toate orificiile, arzând „plămânii” hidoaselor creaturi.


Boraxul este, de asemenea, o substanţă minerală care se găseşte la farmacie. Se pisează într-o piuliţă borax şi zahăr, în părţi egale şi se aşează acest amestec pe bucăţi de carton în locurile unde apar de obicei gandacii. Pentru a nu mai reveni gandacii în casă, este necesar să se repete aceste operaţii din luna aprilie pană în luna august.
Cat priveşte furnicile care intra prin dulapurile cu provizii şi umblă în colonii pentru strangerea hranei se foloseşte cu succes petrolul sau benzina, turnate în locurile de unde apar. Se mai recomandă să se opărească dulapurile cu apă fiartă şi sodă pentru a le distruge şi din crăpăturile scandurilor. Cojile de lămaie, după ce s-au stors vor fi aşezate în locurile respective.- Se recomandă, de asemenea, praful „Furnitox" care se găseşte în comerţ, să se presare pe hartie în dulapuri sau în bucătărie.

Muştele de asemenea sunt plictisitoare şi mai ales periculoase. Ele transportă microbii multor boli molipsitoare purtandu-i pe picioare, pe aripi şi chiar pe corp. Cand intră în casă se aşează pe alimente şi le infectează punand astfel sănătatea în primejdie. Un procedeu uşor de urmat este următorul: se toarnă într-o farfurie un amestec de 15% formol, 25% lapte şi 60% apă peste care se presară puţin zahăr. Acest amestec constituie o băutură foarte atrăgătoare pentru muşte, care mor după cateva secunde. Pentru starpirea muştelor se mai foloseşte şi hartie îmbibată în soluţie de arsenic oare se găseşte în comerţ.

Pentru distrugerea muştelor factorul cel mai eficace este curăţenia, deoarece ele depun ouăle numai pe locuri murdare. Pentru a distruge microbii şi larvele muştelor este necesar ca cel puţin la 10 zile să se opărească lada de gunoi cu apă fiartă şi sodă.

Pentru toate insectele, astăzi se găsesc în magazine insecticide oare se pulverizează în locurile unde apar. Intepaturile insectelor provoaca de obicei umflaturi minore, roseata, durere si mancarimi. Aceste reactii slabe pot dura de la cateva ore la cateva zile iar tratamentul la domiciul consta in indepartarea simptomelor cauzate de intepaturile de insecta. Dupa intepatura, acea persoana ar trebui sa se indeparteze de insecta. Albinele alerteaza alte albine si acestea devin mai susceptibile sa intepe. E bine sa se ramana cat mai calm si tacut posibil deoarece miscarea ajuta la imprastierea veninului in circulatia sangvina.Daca acul ramane in piele e bine sa fie indepartat dupa maxim 30 secunde. Daca se intarzie cu scoaterea acului e probabil sa creasca doza de venin primita. Acul poate fi scos cu degetul printr-o strangere rapida sau cu ajutorul unui cutit sau a unei carti de credit. De asemenea acul poate fi scos cu ajutorul unei bucati de leucoplast aplicate pe locul intepaturii care va fi extrasa brusc. Este bine sa se evite scoaterea acului cu pensa sau cu degetele deoarece aceasta ar putea mari cantitatea de venin din circulatie. Daca intepatura este la nivelul membrelor, membrul trebuie tinut cat mai jos pentru a incetini imprastierea veninului. Daca dupa cateva ore umflatura persista membrul intepat poate fi ridicat pentru a reduce umflatura.


sursa imaginii fireflyforest.net


Tag-uri: sobolani, muste, gandaci



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 05 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :