FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,321
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Istoria manichiurii

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Istoria manichiurii

 Q:   Intreaba despre Istoria manichiurii       
De patru milenii incoace, manichiura conteaza si face diferenta. In jurul mainilor s-a ridicat un adevarat imperiu al frumusetii, iar celebritatile au facut din unghii un suport original de exprimare a personalitatii.

Femeile si nu numai, inainte de a-si face buzele rosii sau genele mai lungi, au cochetat cu unghiile. Acum trei mii de ani, chinezii au inceput sa-si coloreze unghiile in functie de rang- un manuscris din timpul Dinastiei Ming atesta ca mambrii familiei regale aveau unghiile negre sau rosii. Rosul era in Egipt simbolul celei mai inalte clase, iar Cleopatra avea unghiile rosu-burgund.

Pe la 1800 se purtau unghiile vopsite intr-un ulei rosu, mirositor, lustruite cu pile de caprioara. In 1830 un stomatolog a adaptat pentru unghii o pila din lemn de portocal pentru pilirea dintilor.

Dezvoltarea automobilelor si implicit a vopselelor, impulsioneaza aparitia ojelor. In 1925 apare pe piata prima oja, o nuanta de rosu-stralucitor care se aplica doar pe centrul unghiei- semiluna de la baza unghiei si varful liber ramanand albe- din motive legate mai ales de protectia acesteia.

Doi ani mai tarziu, Max Factor lanseaza o oja rozalie care pe unghie capata o nuanta naturala.

Urmatorul bum pe piata cosmeticelor a venit tot de la Max Factor si este Society Tint White, un tub ce contine un lichid alb care se aplica doar pe varfurile libere ale unghiilor. Rezultatul este asemanator cel al manichiurii frantuzesti.

In jurul anilor ’50 apare si masa de manichiura cu toate ustensilele necesare, ceea ce marcheaza si importanta capatata de ingrijirea unghiilor.

Anii ’70 aduc odata cu ei aparitia unghiilor false care erau mult mai lungi decât cele naturale. Clientela pentru aceste unghii era formata numai din femeiel bogate, fara nici un fel de ocupatie casnica, deoarce lipiciul ce adera unghia falsa la cea naturala se dizolva foarte usor in apa.

In 1975 apare manichiura frantuzeasca, dand astfel tonul unei noi mode- unghiile patrate si lungi.

Deja in anii ’90 era dezvoltata o intreaga campanie de educatie, unghiile trebuind sa fie ingrijite, sanatoase deoarece erau parte integranta a imaginii. Moda unghiilor urmeaza si astazi moda vestimentara, o potenteaza si trebuie sa primeasca la fel de multa atentie ca si o piesa vestimentara.


Tag-uri: de patru milenii incoace, manichiura conteaza si face diferenta. in jurul mainilor s-a ridicat un adevarat imperiu al frumusetii, iar celebritatile au facut din unghii un suport original de exprimare a personalitatii. femeile si nu numaiinainCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :