FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 699
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Igiena picioarelor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Igiena picioarelor

 Q:   Intreaba despre Igiena picioarelor       
Ce măsuri trebuie să luăm ca sa avem niste picioare frumoase si ingrijite? Le vom spăla zilnic, le vom masa îndelung insistand la degete şi la talpă, la degetul mare şi la gleznă, ungandu-le bine cu o cremă grasă care intră repede în piele. Apoi vom apela la un pedichiurist, care ne va curăţa pieile îngroşate şi bătăturile sau unghiile cu colţurile dureroase pentru a nu depăşi linia lor normală şi a nu se încarna. în orice caz, nu ne vom ocupa noi de aceasta, fiindcă riscăm să ne rănim cu lama sau cu briciul şi chiar să ne infectăm. Pană vom ajunge la specialist, vom tăia unghiile, spre a nu se încarna şi le vom pili.

Atunci cand, din greşală, le-am tăiat prea scurt, vom înfăşură o meşă subţire de vată la marginea unghiei, ţinand-o pană cand unghia va creşte Ia lungimea sa normală. Atunci cand nu avem o cremă specială, ungem tăi pile şi unghiile cu puţin ulei călduţ.

Din cauza unei încălţăminte prea stramte, prea largi sau cu o piele prea groasă şi nemaleabilă se pot face băşici pe pielea picioarelor. Ele trebuie fie sparte cu un ac dezinfectat şi flambat apoi curăţate cu rivanol şi acoperite cu un plasture.
Piciorul va fi încălţat cu o şosetă de bumbac, iar încălţămintea sa fie schimbată cu una comodă şi de calitate.

Se va evita statul în picioare ore întregi şi, în cazul în care profesia nu permite aceasta, vom purta în timpul lucrului ghetuţe speciale de panza, decupate la varf şi la călcai, pentru ca degetele si talpa să respire.

Acasă vor face băi călduţe cu sare de Baltatesti. pentru a descongestiona picioarele.
O altă metodă este baia în două lighene: unul cu apă caldă şi celălalt cu apă rece. Se vor tine 15— 30 s picioarele în fiecare din ele, alternativ, pentru a intensifica circulaţia periferică a sangelui.

Există truse care conţin o cremă cu acţiune descongestionantă şi cu un dispozitiv cu bile pentru masarea tălpilor. In privinţa formei oaselor picioarelor, aceasta este greu de schimbat la persoanele adulte, atunci cand sunt cu unele defecte, dar se pot ascunde sub o rochie mai lungă sau purtand pantaloni lungi.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinereteCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :