FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 745
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Mariana Buruiana

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Mariana Buruiana

 Q:   Intreaba despre Despre Mariana Buruiana       
Mariana Buruiana este o actrita de teatru, film si televiziune foarte cunoscuta si iubita din Romania.

Mariana s-a nascut la Arad pe 11 iulie 1955. Ea a absolvit Liceul nr. 2 din Arad, iar apoi cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Dupa terminarea studiilor este repartizata la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, unde este remarcata datorita rolului Irina din “Trei surori” de A. P. Cehov sau din “Cuibul”.

Piesa de debut “Cum se numeau cei patru Beatles” de Stephen Poljakovv are loc la Teatrul Lucia Sturza Bulandra in anul 1981. La Teatrul Lucia Sturza isi desfasoara activitatea pana in anul 1995 cand pleaca la Craiova. La Craiova a jucat in spectacolul reali zat de Silviu Purcarete, unul de foarte mare succes.

In primul an de facultate (1975) a debutat in filmul “Patima”, in rolul Sabinei, fiica Paunei (Draga Olteanu Matei). In anul 1981 a jucat in serialul “ Lumini si umbre “, rol care ii aduce si mai multa celebritate. Rolul din romanul fantastic si eroic al lui Mircea Eliade, “Domnisoara Christina“ este cel care o consacra. Acest film a fost realizat in realizat in 1992 de Viorel Sergovici.

Dupa perioada ’89, Mariana Buruiana devine foarte credincioasa si incepe sa-si dedice tot mai mult timp din viata lui Dumnezeu. Probabil deceptiile profunde au facut-o sa se intoarca la Dumnezeu si sa renunte la gloria si prestigiul pe care le dobandise de-a lungul carierei. O perioada s-a retras la o biserica din Bucuresti.
Alaturi de alti intelectuali, ea participa la semnarea Apelului pentru condamnarea regimului communist. In prezent este profesoara la Universitatea “Spiru Haret” din Bucuresti. Ca si scriitoare s-a remarcat prin lucrarile: “Comorile Dharmei“ si “Taina marturisirii “.

Mariana Buruiana a fost casatorita si are un baiat.


Tag-uri: actrita, teatruCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :