FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,171
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cariera Politica A Lui Corneliu Vadim Tudor

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Cariera Politica A Lui Corneliu Vadim Tudor

 Q:   Intreaba despre Cariera Politica A Lui Corneliu Vadim Tudor       
La finele liceului, Corneliu Vadim Tudor a dorit sa urmeze cursurile Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti. Pe tot parcursul anilor de studiu, el a fost cel mai bun student terminand astfel facultatea cu nota maxima. Din dorinta de a fi mereu activ, el s-a inscris la diferite cursuri de istorie si filosofie din tara si de asemenea, a frecventat mai multe cercuri literare, literatura fiind una dintre pasiunile sale.

Sapte ani mai tarziu, dupa ce a absolvit facultatea, el a primit o bursa de studii de un an la Viena. A plecat foarte incantat, studiind cu mare drag istoria. Intors in tara, Corneliu Vadim Tudor a fost remarcat de catre marele profesor Iosif Constantin Dragan, drept un om inteligent care va reusi in tot ceea ce isi propune si din acest motiv, profesorul i-a dat o mana de ajutor si i-a finantat ideea de a crea partidul politic Romania Mare.

Astfel, in anul 1991 ia fiinta PRM iar la conducerea lui presedinte a fost ales Corneliu Vadim Tudor. In anul 1992 el a ajuns senator in Parlamentul Romaniei si s-a implicat puternic in probleme de stat. Observand ca fiecare era pentru el si cei de la conducere nu respectau intru-totul legea, la alegerile din 1996 el si-a depus candidatura pentru presedentia tarii. Din cei 16 candidati, Corneliu Vadim Tudor s-a situat pe locul 5, pierzand astfel cursa pentru scaunul de presedinte al Romaniei, Ion Iliescu prelungindu-si mandatul.

De atunci au inceput scandalurile politice din televiziune si presa in care Corneliu Vadim Tudor a fost implicat frecvent. Intre timp, el s-a ocupat de realizarea revistelor „Romania Mare”, „Politica” si „Tricolorul”. Deoarece modul sau de a face politica este unul aparte, Corneliu Vadim Tudor a fost acuzat in nenumarate randuri de xenofobie, homofobie si antisemitism, multe dintre aceste acuzatii neputand fi probate in instanta.

Nu de putine ori el a fost si dat in judecata de oameni politici si nu numai pentru declaratiile sale si deasemenea, la randul sau a dat in judecata o multime de oameni.

In tot timpul in care a facut politica si s-a razboit cu toti oamenii politici care nu au fost pe aceeasi lungime de unda cu el, Corneliu Vadim Tudor s-a preocupat de marea sa pasiune pentru scris si pentru literatura in general. Corneliu Vadim Tudor a scris si publicat o multime de carti de poezie si publicistica, unele in limbile franceza, engleza si araba si deasemenea, chiar a scris cateva piese de teatru.

Printre publicatiile sale intalnim carti precum: „Epistole vieneze”, „Poeme de dragoste, ura si speranta”, „Idealuri”, „Istorie si civilizatie”, „Cartea romaneasca de invatatura” si multe altele. Cariera sa politica nu a fost lipsita nici o clipa de evenimente neplacute si scadaloase. In ultimii ani, mai multi membri ai partidului sau au demisionat motivand ca tirania lui si nebunia nu ii lasa sa munceasca si sa isi vada de treburile lor. Impresionant a fost atunci cand din partid a plecat bunul si aliatul sau Corneliu Ciontu. Acesta a fost vreme de trei luni presedinte la PRM insa apoi a revenit Corneliu Vadim Tudorsi nu numai ca l-a inlaturat din functie pe Corneliu Ciontu, ci la eliminat si din partid.

Deasemenea, oameni politici importanti precum Lia Olguta Vasilescu, Daniela Buruiana, Codrin Stefanescu si Dorin Lazar Maior au parasit partidul. Atat in anul 2000, cat si in anul 2004 Corneliu Vadim Tudor nu a reusit sa devina presedintele Romaniei, el candidand de fiecare data. Presedintele PRM a declarat mereu ca cei ce au ajuns la conducere l-au furat neincetat si din aceste motive nu a castigat alegerile.
In ultimii ani insa, comportamentul lui a devenit din ce in ce mai decent, Corneliu Vadim Tudor ponderandu-se si abtinandu-se de la scandaluri politice.

El a continuta insa sa faca politica, numai ca abordand un alt comportament. Din iunie 2009, Corneliu Vadim Tudor face parte din Parlamentul European alaturi de alti politicieni romani precum Gigi Becali si Elena Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu.


Tag-uri: istorie, filosofie, parlament, politician, presa, cariera



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 23 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :