FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 602
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina un sac pentru paine

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina un sac pentru paine

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina un sac pentru paine       
Se recomandă ca painea să se păstreze într-un sac de panză şi nu într-o pungă de plastic, unde adesea mucegăieşte .

Sacul se confecţionează dintr-o ţesătură de bumbac, in sau canepă mai groasă şi deasă şi are o formă dreptunghiulară. In partea de sus, sacul se acoperă cu o bucată din acelaşi material, împie-dicand astfel să intre aerul care ar duce la uscarea painii. In partea de jos are un buzunar suprapus în care se pot păstra bucăţile mai mici de paine râmase de la masă. Sacul se păstrează atarnat de un cui printr-un şnur fixat de cele două colţuri de sus. Pentru ca să fie frumos, se poate decora cu o broderie lucrată în cruciuliţe (punct românesc). Acest sac se execută în felul următor.

Se croieşte o bucată de material lungă de 50 cm şi lată de 30 cm şi alta lungă de 80 cm şi lată tot de 30 cm, din care se îndoaie şi clapa. Buzunarul se croieşte lat cat lăţimea sacului, cu lungimea de 12-13 cm, apoi se rotunjeşte uşor în partea de sus şi se tiveşte printr-un bie întors pe dos. Pe partea mai scurtă a sacului se fixează buzunarul în ace cu gămălie, însăilîndu-l întai pe faţă, după care se întoarce pe dos şi se execută o cusătură franţuzească. Clapa se conturează la fel pe trei părţi printr-un tiv lat de 1-1,5 cm şi se îndoaie cu 2-3 cm mai sus decat partea de deasupra, în aşa fel încat să se poată introduce uşor painea.

Cand sacul este gata se fixează un şnur, care se coase solid la cele două capete de sus, şi se atarnă în cui, într-un loc uscat, în cămară sau în bucătărie. Dacă sacul se înfrumuseţează cu o broderie colorată, aceasta se execută pe partea de deasupra şi pe marginile clapei şi ale buzunarului, înainte de a-l monta. Broderia se face cu aţă colorată, care a fost încercată pe o bucată de material şi spălată cu apă caldă, controlînd în acest fel dacă nu iese la spălat.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :