FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,279
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pot coase la masina perdelele - partea 2

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pot coase la masina perdelele - partea 2

 Q:   Intreaba despre Cum se pot coase la masina perdelele - partea 2       
Tot din material înflorat, dar dintr-o ţesătură mai subţire, se pot executa perdele ceva mai scurte, care să treacă de pervazul ferestrei numai cu 10-12 cm. Acestea sunt mai largi, iar pe linia de lungime se termină printr-un volănaş lat de 12-15 cm. In acest caz, se calculează o lărgime mai mare a perdelei, iar bucăţile din material se unesc între ele prin cusături franţuzeşti. Partea de sus şi părţile laterale se termină prin tivuri înguste de 1 - 1,5 cm, iar în partea de jos se aplică volanul după explicaţiile date mai sus.
Montarea perdelei pe bara galeriei se face cu ajutorul clemelor, executand cate o cută la fiecare clemă.

Perdelele vin bine cand au falduri bogate. Dacă perdelele se fac cu diferite garnituri, broderii, dantele încrustate etc. acestea trebuie să fie puse în evidenţă. Pentru aceasta perdeaua va avea mai puţine falduri.
Este recomandabil ca în toate cazurile să se folosească materiale cu lăţimi duble, pentru a avea cat mai puţine cusături de unire între părţile perdelei.
Pentru a cafcula lăţimea perdelei, se măsoară lungimea galeriei în interiorul ei, la care se adaugă plusuri, în funcţie de bogăţia cutelor sau a creţurilor. Plusul care se adaugă este de cel puţin încă o dată şi jumătate, chiar de două ori lungimea galeriei.
Lungimea perdelei se măsoară de sub galerie pană jos la podea, avand în vedere şi ceea ce se scade la executarea tivurilor. In partea de jos, tivul are o lăţime de 10-12 cm. Un tiv lat, în afară de faptul că este frumos, atarnă greu şi ajută perdeaua să cadă în godeuri mari şi bogate. Lungimea perdelei depinde şi de înălţimea ferestrei. Cand ferestrele sunt înguste, perdelele se fac mai lungi, pană la podea pentru a părea camera mai înaltă.

Dacă materialul pentru perdea nu are lăţimea suficientă, atunci se unesc una, două bucăţi pentru a obţine lăţimea necesară. Se prind pe masă cele două bucăţi în ace cu gămălie pentru a nu fi o parte mai largă decat alta, se însăilează, apoi se trage la maşină o cusătură simplă. Pe linia de lungime se îndoaie tivul de 10-12 cm, se însăilează, după care se trage la maşină. In partea de jos perdeaua se mai poate termina cu franjuri în loc de tiv, care se montează în felul următor: se îndoaie perdeaua 0,8-1 cm din margine pe faţă şi se însăilează. Deasupra se aşazâ franjurile şi se fixează în ace cu gămălie pe masă, pentru a nu prinde o parte mai largă decat cealaltă (perdeaua sau franjurile). Se însăilează, apoi se trage la maşină. In partea de sus se dau două randuri de creţuri la o distanţă de 0,5 cm din margine şi între creţuri, apoi se întăresc cat lungimea galeriei. Se împart creţurile egal pe toată lungimea şi se fixează pe un şiret care se însăilează peste creţuri şi se trage la maşină. Dacă şiretul nu este suficient de lat încat să se poată întoarce pe dosul perdelei, se vor aşeza două şireturi, unul pe faţă celălalt pe dos.
Cand este gata perdeaua se calcă, apoi se montează pe bara de sub galerie prin cleme sau inele.

Această perdea se execută dintr-o singură bucată, deoarece fiind subţire, din dantelă sau din voal nu întunecă camera. Se montează însă in aşa fel încat să se poată trage într-o parte cand se deschide fereastra pentru a aerisi camera. Perdelele cele mai practice sunt cele din fire sintetice deoarece se spală uşor, fără a mai fi necesar să fie apretate şi călcate. După spălat se întind fără a fi stoarse, şi încă puţin umede se aşazâ la fereastră.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :