FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 800
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet

 Q:   Intreaba despre        
Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet După ce stratul suport a fost executat şi verificat se poate trece la montarea lamelelor de parchet pentru realizarea stratului de circulaţie în forma prevăzută de aşezare a lamelelor .
în acest scop, parchetele cu lamelele de parchet, aduse în camera respectivă, se desfac şi se sortează după dimensiune, după poziţia lambei pe dreapta şi pe stanga, după direcţia fibrei lemnoase şi a culorii, îndepărtandu-se cele defecte sau cele care depăşesc limitele admisibile.

Apoi, se întinde o sfoară paralelă cu unul din pereţii camerei, la o distanţă de 15 — 20 mm, în alinierea căreia se montează primul friz de perete, după care se continuă montarea celorlalte frize pe întregul perimetru al încăperii, folosindu-se la alinierea lor de aceeaşi sfoară întins ă paralel cu pereţii respectivi. Alinierea frizelor de perete se mai poate realiza şi cu ajutorul unor pene de lemn, de 15 — 20 mm grosime, care se fixează între perete şi frize, asigurandu-se totodată spaţiul liber necesar între acestea.
Frizele de perete se fixează pe duşumeaua oarbă în cuie bătute în uluc, la o distanţă de circa 30 cm unul de altul.

După montarea frizelor de perete, pe suprafaţa suport se întinde o sfoară de ghidare, perpendicular pe peretele cu ferestre, opus uşii de intrare, la nivelul suprafeţei finite a pardoselii ce urmează a fi realizată, amplasarea sforii de ghidare făcandu-se la jumătatea lăţimii primului rand de lamele de parchet.
La alegerea amplasamentului pentru întinderea sforii, precum şi pentru alegerea locului de începerea montării lamelelor, se va ţine seama de colţul peretelui cu ferestre cel mai îndepărtat de uşa opusă ferestrei, pentru a se evita circulaţia pe noua pardoseală în timpul montării ei.
Fiind pregătită trasarea şi locul de aşezare a lamelelor, se începe montarea, cu multă atenţie, a primului rand de lamele, care constituie randul de ghidare a următoarelor lamele de parchet.

Poziţia lamelelor faţă de frizul de perete este în funcţie de desenul ce trebuie realizat, respectiv la 45°, paralel sau perpendicular pe friz.
Lamelele de parchet se bat slrans una lingă alta, cu ajutorul unui ciocan, urmărindu-se ca lamba lamelei să intre forţat în ulucul celeilalte lamele. Pentru evitarea deteriorării lamelelor seva folosi, ca piesă intermediară, o pană de lemn în care se va bate cu ciocanul la îmbinarea lor. După această operaţie, fiecare lamelă se va fixa în duşumeaua oarbă cu două sau trei cuie de 40 — 50 mm lungime, bătute oblic, din care unul sau două în ulucul longitudinal şi unul în ulucul de capăt, capetele cuielor fiind înfundate cu ajutorul unui dorn de oţel, pentru a nu împiedica îmbinarea următoarelor lamele de parchet.

După montarea primului rand de lamele, se trece la aşezarea şi fixarea, în mod asemănător, a randurilor următoare de lamele, verificand de fiecare dată aşezarea lor, cu ajutorul sforii de ghidare, întinsă la o distanţă egală cu lăţimea randului de lamele, măsurată faţă de poziţia anterioară a sforii. Această verificare este strict necesară, mai ales la montarea pardoselilor de parchet in încăperi la dimensiuni mari, unde pot apărea erori de aliniere supărătoare, datorită şi numărului mare de randuri de lamele, în aceste cazuri fiind necesar demontarea şi refacerea pardoselii de parchet.

In timpul montării pardoselii, sunt situaţii in care lamelele nu se pot folosita dimensiunile şi forma lor de fabricaţie, cum este în cazul montării lamelelor la 45° şi mai ales în cazul cand ele urmează să fie montate la colţurile încăperii. în aceste situaţii, lamelele se aşează pe locul respectiv, se trasează cu creionul, folosindu-ss echerul de trasaj, liniile care delimitează forma exactă a lamelei ce trebuie montată, după care se taie cu ferăstrăul de mană, urmărindu-se trasajul făcut. Lamela ajustată la dimensiunile necesare se fixează în cuie, completand astfel suprafaţa pardoselii. Capetele de lamele după tăiere vor fi folosite pe alte porţiuni unde sunt necesare, pentru ca utilizarea lamelelor să fie făcută cat mai eficient (complet).

Pentru realizarea unei pardoseli dc parchet de o calitate cit mai bună este necesar ca la timpul montării lamelelor să sc aibă în vedere următoarele :
-Aşezarea lamelei de parchet pe duşumeaua oarbă se va face pe întreaga ei suprafaţă.
-Unghiurile de aşezare a lamelei de parchet pe duşumeaua oarbă vor fi respectate cu stricteţe, pentru a se realiza corect desenul ales la montarea pardoselii.
-Introducerea lambei in uluc să fie completă, iar fixarea in cuie. a lamelei să fie cat mai rigidă, evitandu-se deteriorarea pereţilor ulucului la baterea cuielor de fixare.
-Lemnul lamelelor de parchet să nu depăşească umiditatea maximă prescrisă, iar încăperea în care se montează pardoseala de parchet să aibă ferestrele închise, pentru a se asigura un microclimat favorabil execuţiei lucrărilor.

sursa imaginii http://www.antique-oak-wood-floors.co.uk


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :