FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,172
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se cos nasturii

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se cos nasturii

 Q:   Intreaba despre Cum se cos nasturii       
Nasturii se cos întotdeauna pe materialul dublu. Acolo unde există un singur strat de ţesătură, pe dos se aplică o mică bucată de material ca întăritură. la obiectele mai groase se obişnuieşte ca pe dos să se pună un nasture mai mic ca întăritură.

Locul unde se coasă nasturele se înseamnă cu un ac cu gămălie sau cu un creion astfel:
Partea cu butoniere se aplică peste cea pe care se vor coase nasturii. La butoniera orizontală locul nasturelui se fixează la capătul butonierei dinspre marginea tivului, la cea verticală la capătul de sus al butonierei, iar la cheiţe locul nasturelui se fixează la mijlocul cheiţei.

Se alege aţa în ton cu nasturele, se pune dublă în ac, apoi se întăreşte în material la locul însemnat. Se trece acul printr-un orifi ciu al nasturelui din spate pe faţă, apoi din nou în material ţinand nasturele puţin depărtat de material. Operaţia se repetă de 8-10 ori ţinand tot timpul nasturele cu mana stangâ depărtat de material pentru a nu se micşora distanţa stabilită intre nasture şi produs, care se numeşte picioruş.

La sfarşit se înconjură cu firul de aţă picioruşul nasturelui de 4-5 ori şi se întăreşte aţa pe dosul materialului. Lungimea picioruşului depinde de grosimea materialului. La un material mai gros lungimea picioruşului va fi mai mare. Această distanţă (picioruşul nasturelui) se lasă pentru a nu strange materialul la încheiatul nasturelui.
Trecerea aţei de cusut prin orificiile nasturelui se poate face în mai multe moduri .


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :