FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,074
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se pot coase la masina fetele de perna

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se pot coase la masina fetele de perna

 Q:   Intreaba despre Cum se pot coase la masina fetele de perna       
Feţele de pernă îmbracă pernele la exterior. Fulgii sunt introduşi într-o panză cu ţesătura foarte deasă mult apretată numită nanghin şi care împiedică să iasă puful fulgilor afară. Peste nanghin se îmbracă o faţă din şaten şi apoi faţa de pernă propriu-zisă.

Pernele au formă pătrată sau dreptunghiulară, de dimensiuni variate. De obicei se utilizează o pernă mare şi una mică numită şi puişor de pernă. Dimensiunea cea mai uzitată a unei feţe de pernă mare este de 70/75 cm. Pentru confecţionarea feţelor de pernă se foloseşte acelaşi material din care s-au confecţionat şi cearşafurile de pat şi piapumă. La croit, calculele trebuie fă cute cu atenţie ca să nu rămană resturi fără întrebuinţare.

Feţele de pernă se pot face simple sau cu garnitură de tivuri pe cele patru laturi. La feţele de pernă din material imprimat, frumos este ca tivurile să fie înlocuite cu volănaşe. In cazul în care feţele de pernă mai vechi corespund ca mărime, se croieşte după ele fără a mai fi nevoie să se ia o măsură nouă.
Pentru o faţă de pernă cu tivuri drepte de 0,75/ 0,80 m este necesar 1,80 pe 0,90 la care s-a calculat şi lăţimea tivurilor. După ce s-a croit faţa de pernă se fac mai întai tivurile, care formează fenta lată cat s-a calculat la croit.

După terminarea celor două tivuri de închidere, întărite prin tighele la maşină, se suprapun şi se îndoaie panza pe lungime, faţă la faţă, măsurand ca tivul fentei să fie mai jos de îndoitură cu 6-7 cm pentru lăţimea tivului şi un plus de 1-2 cm. La fentă se taie la ambele părţi ale tivului pe o distanţă de 6-7 cm calculat din marginea materialului partea întoarsă a tivului cu 5-6 mm mai înăuntru. Se elimină astfel grosimea ce ar fi fă-cut-o tivurile prin suprapunere şi se trage la maşină incluzand cei 6-7 cm care au fost tăiaţi.

Se controlează egalitatea laturilor pernei şi se trage un tighel la 3-4 mm de margine pe toate laturile. Se întoarce apoi faţa de pernă pe faţă, se însăilează marginile întoarse, se calcă. Din marginile laturilor se măsoară în interior 5 cm lăţimea tivului, se dau semne cu aţă sau cu creionul, după care se trage la maşină formand aceeaşi garnitură ca la cearşaful de pat şi plapumă. Pe tivul exterior al fentei se execută butoniere cu distanţă de 7-9 cm, iar pe tivul celălalt se cos nasturii .

Un alt mod de închidere a pernelor este cel cu butoniere pe ambele tivuri ale fentei, pe un tiv făcute vertical, iar pe celălalt orizontal. Nasturii se cos pe un şiret sau pe o bentiţă lată de 2 cm cu lungimea egală cu cea a fentei. Aceasta se scoate la spălat evitand ruperea nasturilor.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :