FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 673
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 5

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scoatem diverse pete - partea 5

 Q:   Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 5       
Cum sa scoatem diverse pete - partea 5 F-l. Faianţă sub formă de plăci pentru placaje de faianţă
murdărie. Suprafaţa plăcii de faianţă se spală cu ajutorul unui burete sau cu o carpă moale îmbibată în apă la care se adaugă săpun sau un detergent, după care se clăteşte cu apă curată şi apoi se lasă să se usuce.

F-2. Fildeş sub formă de obiecte de ornament, minere etc.
Îngălbenirea fildeşului. Pentru readucerea la starea iniţială, obiectul de fildeş se freacă cu sare dizolvată in zeamă de lămaie sau se curăţă cu apă oxigenată 20%, după care se limpezeşte cu apă curată, se şterge cu o carpă uscată şi se lustruieşte cu o bucată de flanelă.
Pete dispersate. Suprafaţa fildeşului se curăţă prin frecare cu o soluţie de leşie de potasiu, 10 grame leşie la un litru de apă, după care se lustruieşte cu o perie cu păr moale sau cu o bucată de flanelă.
Petele mai pot fi îndepărtate prin acoperirea lor cu o pastă formată din pudră de piatră ponce foarte fină, diluată în apă, după care se freacă cu o carpă îmbibată în alcool denaturat şi apoi se lustruieşte cu o carpă din mătase naturală.

F-3. Fontă sub formă de plite, ceaune, suporţi, accesorii etc.
murdărie. Obiectul din fontă se spală cu apă fierbinte la care se adaugă un detergent puternic, apoi se clăteşte cu apă caldă, după care se lasă să se usuce bine la căldură şi în final se unge cu o carpă îmbibată în unsoare.

I-1. Ipsos sub formă de statuiete, obiecte de ornament etc.
Murdărie . Mai întai, obiectul de ipsos se desprăfuieşte, apoi se aplică pe suprafaţa murdară, cu ajutorul unei pensule, o pastă formată din amidon fin diluat în apă călduţă şi după ce pasta s-a uscat, ea se îndepărtează cu o perie cu păr moale.
Murdărie de muscă. în acest caz, murdăria de muscă se îndepărtează de pe suprafaţa obiectului din ipsos, prin frecare cu o carpă îmbinată în eter sulfuric, după care se lasă să se usuce.

J-l. Jad sub formă de obiecte decorative
Murdărie . Obiectul de jad se curăţă de murdărie prin spălare cu un amestec de oţet cu apă, o lingură de oţet la 200 cm3 apă, după care se freacă cu o bucată de flanelă pentru lustruire.

L-l. Linoleum sub formă de îmbrăcăminte pentru pardoseli, mese de bucătărie etc.
pată de vopsea pe bază de ulei, Cu o bucată de carpă îmbibată în white-spirit se dizolvă pata de vopsea, apoi se îndepărtează cu o lamă de cuţit vopseaua dislocată şi se şterge cu o carpă curată, după care se unge cu ceară pentru uniformizarea suprafeţei linoleumului.
Murdărie . Linoleumul murdar se spală pe toată suprafaţa lui cu un burete sau cu o carpă înmuiată in apă caldă săpunită, apoi se clăteşte cu apă curată, se lasă să se usuce, după care se ceruieşte.

M-l. Marmură sub formă de plăci, obiecte decorative etc.
pată de ceară de luminare. Cu ajutorul unei lame de cuţit, se îndepărtează ceara întărită de pe obiectul de marmură, apoi se curăţă cu apă săpunită, după care se limpezeşte cu apă curată şi se şterge cu o carpă uscată.
Pată de cafea. Dacă pata de cafea este proaspătă, se curăţă imediat cu apă caldă săpunită, iar dacă pata de cafea este veche, se freacă cu sare de bucătărie în amestec cu zeama de lămaie, după care se limpezeşte cu apă călduţă, apoi se usucă şi se lustruieşte.

Pată de clei. Se încearcă îndepărtarea petei de clei printr-o simplă spălare cu apă rece sau călduţă, iar în cazul în care pata persistă, se tamponează cu o carpă îmbibată în apă oxigenată 12%, după care se limpezeşte cu apă curată şi se lustruieşte cu o bucată de flanelă.

Pată de cerneală. Se aplică pe pata de cerneală o carpă impregnată cu amoniac, acid citric sau tartric (sare de lămaie), iar dacă pata este de stilou cu pastă, se tamponează cu apă oxigenată 20%, la care se adaugă cateva picături de amoniac, apoi se lasă să se usuce, după care se freacă cu o carpă curată şi se lustruieşte.

Pată de fructe. în acest caz, pata de fructe se curăţă cu praf de piatră ponce, foarte fină, se spală cu apă săpunită, apoi se clăteşte şi se lasă să se usuce, după care se lustruieşte cu o bucată de flanelă.
pată de grăsime. Pata de grăsime de pe marmură se freacă bine cu o carpă îmbibată în esenţă de terebentină, apoi se spală cu apă caldă săpunită, se clăteşte cu apă curată, după care se lasă să se usuce.

Pată de ulei în cazul în care pata de ulei eăte proaspătă, 3e procedează ca la pata de grăsime, iar dacă pata de ulei este veche, se aplică o pudră foarte fina de piatră ponce, după care se limpezeşte cu apă rece şi se lustruieşte.
Murdărie. în situaţia în care murdăria de pe marmură este neînsemnată, se freacă cu o carpă impregnată cu cateva picături de ulei. Dacă placa de marmură este de culoare deschisă şi foarte murdară, se aplică un amestec de sare de bucătărie cu zeamă de lămaie, iar dacă este de culoare închisă, se aplică un amestec de pudră de piatră ponce şi oţet de vin, lăsandu-se un timp pentru uscare de 24 ore, apoi, se îndepărtează .pasta uscată prin periere, după care se clăteşte cu apă caldă şi se lustruieşte.
sursa imaginii http://www.designboom.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, murdarieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :