FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,305
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 6

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scoatem diverse pete - partea 6

 Q:   Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 6       
Cum sa scoatem diverse pete - partea 6 M-2. Mobilă din lemn
Curăţirea suprafeţelor de mobilă din lemn se realizează, în mod curent, cu produse gata preparate sub formă de emulsie cunoscute sub ilumele de „Lichid de lustruit super Novolin", sau sub formă de pastă cunoscute sub numele de „Mobilux", cand suprafeţele de mobilă sunt finisate cu şerlac sau nitrolac.
Emulsia Novolin se aplică, după ce suprafaţa mobilei a fost curăţată de praf, cu ajutorul unui tampon de vată înfăşurată într-o bucată de panză moale. In acest scop, tamponul de vată se impregnează cu această emulsie, bine agitată în prealabil, apoi se freacă energic cu el pe suprafaţa mobilei, prin mişcări circulare concentrice, după care se lustru ieşte cu un alt tampon de vată curată, pană cand se obţine luciul caracteristic al suprafeţei finisate.

Pasta Mobilux se aplică cu o carpă moale impregnată cu această pastă care se întinde uniform pe suprafaţa mobilei, frecandu-se mai insistent în zonele murdare sau pătate, pentru a dizolva urmele de grăsimi îmbibate cu praf, după care se freacă cu o carpă curată, pană cand se obţine luciul caracteristic.
Pentru anumite pete formate pe suprafeţele lăcuite, îndepărtarea lor se face prin procedee specifice acestora.

Pată de ceară de lumanare. Mai întai, pata de ceară se îndepărtează cu apă caldă, apoi se şterge imediat cu o carpă moale şi uscată, după care se lustruieşte cu un produs de întreţinere a mobilei. Se va evita răzuirea petei de ceară cu lama de cuţit, pentru a nu se zgaria suprafaţa finisată a mobilei.
Pată de cafea. De îndată ce s-a produs pata de cafea pe suprafaţa mobilei, ea se suge bine cu un burete sau cu o sugativă, apoi se şterge bine cu o carpă moale şi curată, după care se lustruieşte cu un produs de întreţinere a mobilei.
Pată de alcool. Pata proaspătă de alcool se şterge Imediat cu o carpă moale şi uscată, deoarece alcoolul este foarte dăunător, el atacand suprafaţa lăcuită, chiar şi atunci cind se intervine prompt pentru îndepărtarea petei.

Pată de cerneală. Cu o hartie sugativă se absoarbe pata proaspătă de cerneală şi în cazul cand pata este veche, se tamponează cu o soluţie apoasă de acid oxalic 5%, după care se şterge cu o carpă moale şi uscată.
Praf pe mobilă. Praful de pe mobilă se îndepărtează la intervale scurte de timp, pentru a se evita formarea unei cruste întărite pe pelicula de finisaj, folosindu-se în acest scop mijloace potrivite cum sunt carpele, periile şi pensulele moi, aspiratorul de praf electric etc., care se nu lase urme, zgarieturi pe suprafaţa finisată. La folosirea carpelor de şters praful, se va avea grijă ca ele să fie curate, moi, foarte puţin umezită cu apă călduţă, manuirea lor făcandu-se prin mişcări lente, pentru a nu agita aerul din încăpere şi nici praful de pe mobilă, mişcări ce se fac de la interior la exteriorul suprafeţei de şters. în cazul cand suprafaţa este acoperită cu praf sub formă de crustă pe pelicula de finisaj, se pregăteşte un vas cu apă călduţă, de 8-10 litri, în care se pun 2-3 linguri de amoniac, apoi, cu o carpă înmuiată în această soluţie se şterge suprafaţa mobilei, porţiune cu porţiune, pană cand se curăţă complet crusta de praf, după care se şterge cu o carpă uscată.
Se va evita spălarea peliculei de lac cu apă şi săpun, sau cu sodă, deoarece acestea atacă şi distrug luciul peliculei.

O-1. Oţel sub,formă de laminate, suporţi, accesorii de mobilă, uşi şi ferestre etc.
pierderea luciului metalic. Obiectul de oţel se freacă bine cu o bucată de flanelă îmbibată într-un amestec de funingine şi ulei, după care se spală cu apă caldă şi se şterge cu o carpă uscată.
DARE de murdărie. După ce au fost udate cu apă caldă, darele de pe suprafaţa metalică se freacă energic cu un tampon sau cu un şomoiog de sarmă, apoi se clăteşte cu apă şi se şterge cu o carpă îmbibată în alcool denaturat.
PATĂ de RUGINĂ. Suprafaţa obiectului din oţel se freacă cu o pastă făcută din cenuşă din lemn ars şi ulei. Dacă metalul este foarte ruginit, obiectul se scufundă într-o baie de gaz, iar dacă obiectul este fixat pe obiectul de mobilă, se freacă pe loc cu o carpă îmbibată în gaz pană cand urmele de rugină dispar. Acest lucru trebuie făcut cu multă atenţie, deoarece gazul fiind gras, poate să păteze lemnul de mobilă.

O-2. Oţel inoxidabil sub formă de suporţi, accesorii de mobilă, articole de menaj etc.
PATĂ DE GRĂSIME şi DE APĂ. Tacamurile din oţel inoxidabil pe care s-au format pete de grăsime sau de apă, se curăţă cu uşurinţă prin spălare cu apă fierbinte, la care se adaugă un detergent, după care se limpezeşte cu apă rece şi se şterge cu o carpă moale uscată.
depunere de calcar. Piesele din oţel inoxidabil, folosite mult timp într-un mediu umed, sunt supuse formării şi depunerii de calcar pe suprafaţa lor, depunere ce se îndepărtează prin spălare cu apă caldă în amestec cu oţet, după care se limpezesc, se şterg şi se lustruiesc cu o carpă uscată.
sursa imaginii http://content5.videojug.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, murdarie



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :