FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 821
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 2

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scoatem diverse pete - partea 2

 Q:   Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 2       
Cum sa scoatem diverse pete - partea 2 C-1. Cauciuc sub formă de plăci, tuburi, mănuşi de protecţie, accesorii etc.
Pată de ceară de lumInare. După ce s-a întărit ceara de luminare, ea se îndepărtează cu o lamă de cuţit, după care se curăţă cu apă amontecală, două linguri de amoniac la un sfert de litru de apă, după care se limpezeşte cu apă curată şi se şterge cu o carpă uscată.
Pata de cerneală. Pata se spală imediat după formarea ei pe obiectul din cauciuc cu apă caldă săpunită, după care se limpezeşte cu apă curată. Dacă pata este de la un stilou cu pastă, ea se freacă cu un tampon de bumbac îmbibat în alcool de 90°, după care se clăteşte cu apă rece.
Pată de vo psea pe bază de ulei. Pata se curăţă cu un tampon de bumbac îmbibat în esenţă de terebentină, apoi se clăteşte de mai multe ori cu apă caldă şi în final cu apă rece, după care se şterge cu o carpă uscată.
Murdărie . Obiectele de cauciuc pe care s-a format un strat de murdărie se spală cu apă călduţă săpunită, se clăteşte de mai multe ori tot cu apă călduţă, iar la ultima dătire se adaugă o lingură de amoniac la un litru de apă.
La curăţirea petelor de pe obiectele din cauciuc se va evita folosirea acizilor şi a detergenţilor.

C-2. Ceramică sub formă de plăci şi obiecte de uz casnic, căni, oale, ghivece de flori etc.
Pată de grăsime. Obiectul din ceramică se spală cu apă amo-niacală, sau se freacă cu praf de curăţat foarte fin, după care se limpezeşte cu apă curată şi se lasă să se usuce.
Murdărie . Pentru a îndepărta murdăria, se aplică pe pată un amestec de argilă, amidon şi cretă, în părţi egale, dizolvate în apă rece, sau în benzină, dacă obiectul este foarte unsuros, după care se clăteşte şi se lasă să se usuce.
Murdăria şi petele de pe plăcile de ceramică se scot cu oţet fierbinte, după care se spală cu apă caldă săpunită şi se clăteşte cu apă rece, la care se adaugă amoniac, apoi se lasă să se usuce.

C-3. Cositor sub formă de vase cositorite in interior
Pată pe suprafaţa cositorită. La vasele în care nu se păstrează alimente, suprafaţa cositorită se curăţă cu o bucată de flanelă îmbibată în gaz, iar la vasele destinate păstrării şi gătirii alimentelor, pata se curăţă prin frecare energică, cu o carpă îmbibată în bere caldă, după care se limpezeşte cu apă curată şi se şterge cu o carpă uscată.
Cositorul mat se curăţă cu praf de cretă amestecat cu ulei comestibil, prin frecare cu o carpă moale, după care se spală, se clăteşte şi se lasă să se usuce. Pentru a se obţine o patină durabilă, se lustruieşte cu o flanelă sau cu un dop de plută, cu mişcări în formă de cercuri concentrice.
Se va evita folosirea obiectelor dure şi ascuţite, care pot să zgarie suprafaţa cositorită.
pată de grăsime. Pata de grăsime de pe suprafaţa cositorită se curăţă prin frecare cu un tampon de bumbac, îmbibat în esenţă de terebentină, apoi se clăteşte de mai multe ori cu apă caldă, ultima clătire fiind cu apă rece, după care se şterge cu o carpă curată şi moale.
sursa imaginii http://z.about.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, murdarieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :