FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,421
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam o garnitura formata din basmaluta, manusi si fular fetitei noastre

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam o garnitura formata din basmaluta, manusi si fular fetitei noastre

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam o garnitura formata din basmaluta, manusi si fular fetitei noastre       
Va fi o garnitură cochetă si călduroasă pentru fetite .

Puncte utilizate: jerse fantezi (primul rand: 2 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri alunecate cu firul trecut în faţă; randul al 2-lea şi toate randurile pare se lucrează toate ochiurile pe dos; randul al 3-lea: 3 ochiuri faţă, 2 ochiuri nelucrate (alunecate) cu firul în faţă, 2 ochiuri pe faţă, se continuă de la 2 ochiuri nelucrate; randul al 5-lea: 2 ochiuri alunecate cu firul în faţă, 2 ochiuri pe faţă; randul al 7-lea: 1 ochi pe faţă, 2 ochiuri alunecate cu firul în faţă, 2 ochiuri faţă; se repetă de la primul rand), picioruşe mici şi picioruşe simple, lucrate cu croşeta.

Măsura de probă: 24 ochiuri şi 30 randuri cu je rse fantezi = 10 centimetri2.

BĂSMĂLUŢĂ

Modul de execuţie.

Se începe cu partea din faţă, montand 100 ochiuri pe andrele nr. 3 şi se tricotează jerse fantezi. După 14 centimetri se scade de fiecare extremitate la 2 randuri cate un ochi pană se epuizează toate ochiurile. Montarea. Se calcă uşor pe dos, iar în partea la care încep diminuările se coase cap la cap pe o lungime de 3 centimetri. In partea din faţă se face cu croşeta un rand de picioruşe mici, iar la partea din spate un rand de picioruşe simple. Prin bri-dele de la partea din spate se introduce un şnur de 100 centimetri lungime, mai rezistent, lucrat cu croşeta, care se termină cu doi ciucuri. Pentru partea de la spate se taie 80 franjuri de 8 centimetri lungime, care se introduc în ochiurile scăzute, cu o croşetă şi se înnoadă.

MÄ‚NUÅžILE CU CINCI DEGETE

Puncte utilizate: elastic, jerse.

Măsura de probă: 25 ochiuri = 10 centimetri.

Modul de execuţie.

Se montează 45 ochiuri pe andrele nr. 2 1/2 şi se tricotează 6 centimetri de elastic. Se continuă pe andrele nr. 3 1 /2 cu punct de jerse, iar după 3 centimetri încep creşterile pentru degetul mare, astfel: după 22 ochiuri pe faţă, 1 jete , 1 ochi pe faţă, 1 jete şi 22 ochiuri pe faţă. Randul următor toate ochiurile si creşterile se tricotează pe dos. Se repetă aceste i creşteri la fiecare 2 randuri de 7 ori, unele deasupra celorlalte, astfel ca distanţa între ele să crească succesiv 3,5 ... 15 ochiuri. Pentru a forma degetul mare, se continuă doar pe cele 15 ochiuri (celelalte răman în aşteptare) la care se adaugă 4 ochiuri în partea interioară, lucrand rotund, pe 5 andrele, jerse pe fata. La primele ture se scade de 2 ori cate un ochi in partea de jos a degetului.

Se lucreaza drept, iar la 4 centimetri incep scaderile: 1 ochi, 2 ochiuri impreuna, 1 ochi, 2 ochiuri impreuna , aceasta pana raman numai 6 ochiuri prin care se trece cu ajutorul unui ac firul de lana, cu care se strange si se intareste pe dos. Mănuşa în con¬tinuare nu tricotează, în punct de jerse, pe ochiurile lAsute în aşteptare, la care se adaugă în direcţia degetului mare 3 ochiuri. După 2—3 randuri se scade de 2 ori cate un ochi în mijlocul randului. Degetele se încep la 15 centimetri înălţime totală şi vor fi tricotate, ca şi degetul mare, rotund, în punctul de jerse. Degetul mic se tri¬cotează pe 11 ochiuri dintre care 5 ochiuri din partea de pe faţă a mănuşii, plus 1 ochi care se adaugă între degete, plus 5 ochiuri din partea de la palmă. După 5 centimetri tricotaţi drept se termină ca degetul mare.

Inelarul se tricotează pe 13 ochiuri din care 5 ochiuri de pe faţa mănuşii, plus 1 ochi ce se adaugă, plus 6 ochiuri din partea de dedesubt, plus 1 ochi adăugat pentru spaţiul dintre degete. După 6 centimetri lucraţi drept, se încheie ca pentru degetul mare. Pentru degetul mijlociu se tricotează pe 14 ochiuri din care 6 ochiuri de pe faţa mănuşii, 1 ochi care se adaugă, 6 ochiuri de dedesubt, plus 1 ochi ridicat pentru spaţiul dintre degete. După 7 centimetri drept se încheie ca pentru celelalte. Degetul arătător se tricotează pe ochiurile rămase la care se ridică 1 ochi pentru între degete ca la cel precedent. După 6 centimetri drept se termină ca şi celelalte.

Mănuşa stangă se tricotează la fel, inversand lucrul. Se încheie marginea mănuşii cu o cusătură fină. Pe partea superioară cu acul se lucrează în punct de margaretă, floricele.

FULARUL

Puncte utilizate: punctul lenes in bie (la fiecare 2 randuri se creşte 1 ochi la început si se tricoteaza împreună ultimele 2 ochiuri)

Măsura de probă: 12 ochiuri si 22 randuri=10 cm2

Modul de execuţie.

Se monteaza 30 de ochiuri cu fir albastru şi se tricotează 6 randuri de punct leneş în bie. în continuare se intercaleaza 6 randuri alb natur, 6 randuri roşu, 6 randuri albastru. Se repetă dungile de 5 ori si se termina cu alb natur. Se face a doua parte la fel. Se culca uşor, se unesc cele 2 parţi cap la cap. La colţuri se termină cu cate un ciucure mare.

sursa imaginii http://busstop.typepad.com


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haine



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :