FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,645
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Palariile

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Palariile

 Q:   Intreaba despre Palariile       
Palaria a jucat roluri diverse in viata purtatorului ei. De la simbol al statutului social sau element indispensabil al uniformelor, pentru protectie sau, de ce nu, pentru a atrage atentia, palaria a fost pe langa garderoba doamnelor inca din cele mai indepartate vremuri, dar nu mai vechi de 500 de ani.

Nimeni nu stie cine si unde a purtat prima palarie. Se stie insa ca sfarsitul secolului XVII cunoaste o dezvoltare incipienta a articolelor feminine pentru acoperirea capului, fara nicio influenta din zona modei masculine. Termenul de palarier pentru femei (in limba engleze- milliner) a fost inregistrat prima data in 1529 si facea referire la produsele pentru care erau renumiti italienii originari din Milano si regiunile nordice ale Italiei- panglici, manusi si paie pentru palarii.

P aiele de origine italiana si elvetiana, cat si imitatiile din hartie, iarba sau par de cal concurau in popularitate cu catifeaua si tulul, materiale introduse in confectionarea accesoriilor pentru femei in mijlocul anilor 1800.

Prima parte a secolului XIX a fost dominata de boneta, de marimi considerabile, ornamente cu multe panglici, flori si pene. Spre sfarsitul secolului, bonetele pierdeau din suprematie in fata palariilor cu borul larg si calota plata. Eticheta impunea ca iesirea din casa sa nu se fac afara palarie si manusi, lipsa lor fiind considerata un comportament dezordonat.

La rasaritul secolului XX, bogat sau sarac, batran sau copil, indiferent de statutul social, palaria era obligatorie. Cersetorii si vagabonzii erau singurele exceptii. Coafura voluminoasa a anului 1908 a impus moda palariilor cu borurile largi. Intre ’39 si ’49 palariile au fost din ce in ce mai putin preferate.

Anii ’80 si ’90 readuc doamnelor gustul de a purta palarii. Dar nu pentru ca le impunea eticheta sociala, ci pentru ca era propria lor alegere. Acesta placere a fost stimulata in mare parte de Printesa Daiana, entuziasmul cu care isi afisa palariile in ultimii ani ai casatoriei fiind de-a dreptul molipsitor pentru femei.

Astazi, acest accesoriu se afla pe podiumurile tuturor marilor designeri.


Tag-uri: statut social,



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :