FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,718
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam o rochita fetitei noastre

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam o rochita fetitei noastre

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam o rochita fetitei noastre       
Rochiţa de vară are un volan cochet în jurul răscroiturii gatului lucrat în ajur simplu ca şi partea de jos a fustei . Puncte utilizate: jerse pe faţă, jerse pe dos (un
rand pe faţă, un rand pe dos). Măsura de probă: 35 ochiuri şi 50 randuri = 10 cm2
de punct jerse lucrat pe andrele nr. 2.

Modul de execuţie.

Rochiţa este lucrată dintr-o singură bucată pe verticală, cu o cusătură de unire în mijlocul spatelui.

Partea din spate.

Se începe din mijlocul spatelui pe lungime montand 134 ochiuri pe andrele nr. 2 ÅŸi se tricotează jerse pe dos. Primele 2 randuri se tricotează toate ochiurile, randul 3, rand cu ajur, se tricotează 11 ochiuri după care începe ajurul (mici goluri) astfel: 2 ochiuri à ƒÂ®mpreună pe dos (o scăzătură), 2 jeteuri, 2 ochiuri, o scăzătură, 2 jeteuri, 2 ochiuri, o scăzătură, 2 jeteuri, în continuare randul merge drept pană la 7 randuri din margine care Răman In aÅŸteptare. Randul de întoarcere se tricotează pană la tiv, iar pe dublu jeteu se lucrează un singur ochi pe faţă pentru a forma gaura; în continuare randurile 5 ÅŸi 6 se tricotează tot 127 ochiuri lăsînd pe cele 7 în aÅŸteptare.

La următoarele randuri, pentru a obţine lărgime jos, nu se tricotează pană sus. Se lasă în aşteptare 17 ochiuri iar la randurile 9 şi 10 cate 27 de ochiuri. Se repetă aceste 10 randuri de 10 ori, iar la tiv se formează alternativ ajurul tot la 3 randuri; o dată 3 găuri şi o dată 4 găuri. După cele 100 randuri, cand se ajunge la lărgimea totală de 20 cm, se lăsă în aşteptare pentru manecuţă 33 ochiuri. Răscroitura manecii se formează la acest punct. Primele 2 randuri se tricotează in intregime toate ochiurile (101), iar la randurile 3 şi 4 numai 34 ochiuri.

Jos, la tiv, se continuă găurelele. Randurile 5 şi 6 se tricotează în întregime, iar 7 şi 8 numai 58 de ochiuri, după care urmează 2 randuri tricotate în întregime. Randurile 11 şi 12 se tricotează 82 ochiuri, următoarele 2 randuri se tricotează toate ochiurile. Randurile 15 şi 16, numai 58 de ochiuri apoi urmează 2 randuri cu toate ochiurile. Randurile 19 şi 20, numai primele 34 ochiuri apoi la urmă¬toarele 2 randuri se tricotează toate cele 101 ochiuri care se lasă în aşteptare pe o andrea de rezervă.

Manecuţa.

Se reiau cele 33 ochiuri lăsate pe andreaua auxiliară şi se tricotează jerse pe dos astfel: pe primul rand se tricotează toate ochiurile scăzînd ultimul ochi; pană la randul 6 se tricotează numai primele 25 de ochiuri; pe randul 7 şi 8 se tricotează primele 15 ochiuri, iar pe următoarele 2 randuri toate cele 32 ochiuri. In continuare se reia de la randul 3 şi se repetă ultimele 8 randuri de 14 ori, crescand la ultimul rand un ochi la dreapta. Se obţine o lărgime a mînecuţei de 23 cm măsurată pe drept.

Partea din faţă.

Se reiau cele 101 ochiuri în aşteptare şi se ajunge din nou la 134 ochiuri pe care se tricotează în continuare ca pentru partea din spate, pană se ajunge la 40 cm, măsurat pe drept, cand se face a doua mînecuţă după explicaţiile de mai sus.
Spatele stang se lucrează în continuare identic cu cel drept, apoi se încheie ochiurile.

GuleraÅŸul.

Se montează 27 ochiuri şi se lucrează jerse pe dos, astfel: pe primele 2 randuri se tricotează toate ochiurile; pe randurile 3, 4, 5 şi 6 se tricotează doar 21 ochiuri. Randul 7 este rand de ajur (după un ochi pe dos se fac 5 găurele ca la rochiţă, 2 ochiuri luate împreună, 2 jeteuri, 2 ochiuri pe dos etc.), apoi se tricotează ultimile 6 ochiuri pe dos; randul 8 se revine pe faţă, tricotand 1 ochi pe faţă pe fiecare dublu jete. Pe randurile 9, 10, 11 şi 12 se tricotează doar primele 21 ochiuri. In continuare se reia de la primul rand şi se repetă mereu cele 12 randuri pană se ajunge la 84 om măsurat pe drept clnd se încheie toate ochiurile.

Montarea.

Se calcă rochiţa, ca şi guleraşul, uşor, pe dos. Se asamblează guleraşul de răscroitura gatului la roohiţă, printr-o cusătură fină cu aceeaşi aţă cu care s-a lucrat rochiţa. Marginea strînsă a guleraşului se prinde în marginea rochiţei. Se uneso cele două părţi de spate, la fel, printr-o cusătură fină, lăsand în partea de sus o deschidere de 12 cm. In partea de jos se face un tiv de 2 cm, care se coase cu punct oblic ascuns. Guleraşul se termină în exterior, cu un rand de picioruşe alunecate, lucrate cu croşeta şi două randuri de picioruşe mici, în lungul fiecărei laturi a desohiderii fentei de la partea din spate. Pe marginea dreaptă a fentei se fac trei bride în loc de butoniere (se sare un ochi şi se fac două ochiuri în aer), prima la 0,5 cm de margine iar celelalte la distanţă de 3 cm. Pe latura opusă se cos trei nasturi in dreptul butonierelor.

sursa imaginii http://www.doll-knitting-patterns.com


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :