FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 609
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum croim la masina cuvertura pentru camera copilului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum croim la masina cuvertura pentru camera copilului

 Q:   Intreaba despre Cum croim la masina cuvertura pentru camera copilului       
Pentru a păstra curată stofa cu care este tapiţat patul din camera copiilor, se poate face o acoperitoare din resturi de materiale ce se găsesc în casă. Aceasta se întinde pe pat în timpul jocului .

Se string toate resturile textile din casă şi se croiesc pătrate sau dreptunghiuri de 6/9 cm. Dreptunghiurile se pot croi mai mari sau chiar mai mici după mărimea resturilor de material. Se croiesc atatea cat sunt necesare pentru a obţine lungimea patului pe care se joacă copiii, plus 12-20 cm. Plusul este necesar pentru a putea introduce acoperitoarea gata dedesubt, sub saltea, spre a nu se strange în timpul jocului. Dreptunghiurile se unesc între ele pe liniile de lungime, asortand culorile cat mai armonios, prin cusătura franţuzească, adică se trag întai pe faţă la maşină, în margine, se întorc pe dos şi se trage la maşină a doua cusătură la 0,5-0,6 cm. Cand prima faşie e gata, egală cu lungimea stabilită, se execută şi celelalte părţi pană se obţine lăţimea necesară cuverturii. Faşiile gata se unesc tot prin cusături franţuzeşti, pentru ca acoperitoarea să fie rezistenta la spălat. La sfarşit se conturează cu un tiv îngust de 1 cm pe toate laturile, care se trage la maşină. Se calcă apoi cu o carpă umedă, pentru a presa toate cusăturile.

Pentru ţarcul copilului, la această acoperitoare se poate adăuga de jur împrejur o banda de 8-10 cm, de material într-o singură culoare. Se fixează de ţarc prin şireturi cusute la colţuri. Covorul din camera copilului se poate proteja tot cu o acoperitoare, obţinută din resturi de materiale textile mai groase, care se execută în acelaşi fel ca şi cea de pat. Resturile de materiale se taie în dreptunghiuri sau pătrate mai mari, pentru a nu avea aşa de multe cusături. Se taie atat cat este nevoie pentru dimensiunea covoraşului, care să acopere, plus 10-15 cm, diferenţa ce se introduce sub covor. După ce s-au tăiat pătratele necesare, se unesc între ele la o distanţă de 0,8-1 cm din margine pe dos. Se descalcă şi se trag la maşină rezervele cusăturii într-o parte şi alta şi se tighelesc depărtate de cusătură cu 0,5-0,7 cm pentru a presa astfel cusătura.

După ce s-au format faşiile necesare lăţimii covoraşului, se unesc între ele în acelaşi mod prin cusătură simplă pe dos, apoi cu rezervele desfăcute şi tighelite. Dacă acest covoraş nu se dublează cu o bucată dintr-un cearşaf scos din uz, se îndoaie 0,7-0,8 cm şi se tigheleşte pe toate laturile.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :