FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,162
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Care sunt principalele tipuri de noduri

- Cine a construit prima maşină destinată fabricării frânghiil by Florin

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt principalele tipuri de noduri

 Q:        
Care sunt principalele tipuri de noduri Deseori, sunt situaţii cand este necesar să se folosească o sfoară, un cordon, o franghiuţă sau o simplă aţă, pentru a lega un pachet ori un colet cu mai multe obiecte,.cu scopul de a-l transporta de la un loc la altul, sau pentru a întinde o sfoară necesară uscării rufelor, precum şi pentru multe asemenea necesităţi.
In aceste situaţii, reuşita legăturilor şi soliditatea lor depinde în mare măsură de alegerea nodului, celui mai potrivit scopului, precum şi de modul cat de corect este executat.

In acest scop, se prezintă în continuare diferite tipuri de noduri cu principalele domenii de folosire şi modul de execuţie, apoi diferite procedee de legare a obiectelor şi în final modul cum se execută tresele, care conferă o mai mare rezistenţă şi siguran ă legăturilor.

1. Tipuri de noduri
Nodul plat este folosit in mod frecvent la legarea a două sfori sau cordoane cap la cap ; are avantajul că execuţia este simplă şi nodul se desface uşor după utilizarea legăturii.

Nodul cu buclă fixă este folosit pentru legarea şi transportarea unui obiect fără ca să-l comprime, lucru care se datoreaza faptului că nodul nu permite strangerea buclei.

Nodul piciorului de ciine este folosit în cazul cand este necesar ca să se scurteze cordonul sau cablul cauciucat fără ca să fie tăiat, iar după folosire să fie readus la lungimea iniţială.

Nodul semichee este folosit ca o înnodare simplă a unei sfori sau franghii de un suport sau ca o legătură în jurul unui stalp ori în jurul unei crengi care servesc ca suport. Acest nod cunoscut şi sub denumirea de nod cu înfăşurare dublă este folosit în mare măsură la legarea arcurilor de la lucrărilor de tapiţerie.

Nodul cu ochi de lanţ este folosit la legăturile pentru care se cere ca nodul să fie blocat. Pentru aceasta, la executarea nodului se formează o buclă culisantă la extremitatea sforii sau franghiei, înainte de a fi legat de suport şi în timp ce se trage de extremitatea cealaltă a sforii, bucla se strange puţin cate puţin şi în final, bucla după ce a fos! stransă, se blochează.

Nodul de reper sau nodul de oprire este folosit pentru marcarea pe lungimea sforii a unui reper, ca rezultat a unei măsurători sau ca nod de oprire, pentru împiedicarea trecerii sforii printr-un orificiu dat ori peni ni a opri rularea franghiei ne roata de scripeţii.


Nodul dublu marinăresc este folosit pentru reunirea a două franghii de grosimi diferite. Nodul are avantajul că se blochează de la sine, cand se trage de una din franghii şi se deblochează cu uşurinţă cand tracţiunea a luat sfarşit.

Nodul electricianului este folosit pentru înnodarea a două conductoare electrice, înainte de a se face racordarea lor la o dulie sau la o lustră. Nodul fiind intrpdus în interiorul apărătorii de mascarea racordării lustrei la plafon, denumită baldachin, suportă greutatea aparatului de iluminat, evitandu-se astfel solicitarea la întindere a conductoarelor racordate la instalaţia electrică interioară.

Nodul pescarului este folosit la reunirea cap la cap a două sfori subţiri sau a două fire din material plastic, fără ca să existe riscul alunecării şi. desprinderii legăturii, cum se poate întampla în cazul utilizării unui alt tip de nod.

Nodul sub formă de ochi este folosit mai mult la fixarea sforii, franghiuţei, pe care urmează să se întindă rufele pentru uscat, fixarea făcandu-se cu ajutorul unor carlige sau cuie cu floare, pe care se agaţă firul central al nodului, fără ca să existe posibilitatea desfacerii nodului, atata timp cat sfoara este supusă întinderii; eliberarea legăturii se face cu uşurinţă, prin scoaterea nodului de pe carlig sau cui, din momentul slăbirii întinderii sforii.
sursa imaginii http://www.uspowerboating.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :