FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,017
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aventurosul Desert Atacama

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Aventurosul Desert Atacama

 Q:   Intreaba despre Aventurosul Desert Atacama       
Aventurosul Desert Atacama Desertul Atacama este probabil singurul loc din lume unde poti escalada un vulcan inalt de 5.791m in plina dimineata, fara nicio teama de moarte si apoi sa te lauzi cu aceasta experienta.

Acest desert de coasta din America de Sud a fost format de catre curentii marini reci care au saturat aerul si au eliminat astfel precipitatiile. Drept urmare, Atacama este unul dintre cele mai aride deserturi, precipitatiile intr-o perioada de 10 ani fiind de 1,8 mm.

Este probabil printre cele mai secetoase si mai sterile zone din intreaga lume. Cercetatorii au demonstrat chiar ca nu mai cazuse o ploaie obisnuita din anul 1570 si pana in anul 1971. din cauza ariditatii atat de ridicate, muntii au inaltimi uimitoare, atingand pana la 6.885 metri.

Toate expeditiile din aceasta zona secetoasa d in nordul statului Chile, unde nu a mai cazut o picatura de ploaie de 400 de ani, incep in satucul cu o oaza, San Pedro unde se afla muzeul arheologic „Le Paige”, cu o bogata colectie de arta precolumbiana.
Ghizii de aici conduc 5 tururi diferite, de cate jumatate de zi, pana in apropierea varfurilor, care pot fi urcate pana la altitudini de 5.600m si 5.900m.

Poti opta si pentru calatoriile pe cal sau excursiile la izvoarele fierbinti din munti.

Aici poti gasi o statiune balneoclimaterica cu tratamente pe baza de plante aromatice la care se adauga rogojinile in stil andin si un sistem de incalzire cu lemne.

Baile de aburi, baile fierbinti, masajul terapeutic, dar si o varietate de alte optiuni de petrecere a timpului liber te vor imbia dupa o dimineata de urcus pieptis.

Insa, toate acestea nu sunt deloc ieftine. Vei avea masa si serviziile de ghid incluse pentru 2.400 de dolari pentru 4 nopti. O saptamana poate sa dureze un tur complet al tuturor atractiilor turistice din Chile.

In pretul de 1.930 de euro vei avea incluse biletul de avion dus-intors care costa in jur de 1.350 de euro, camera dubla la un hotel de 4 stele in regim all inclusiv, transfer aeroport-hotel-aeroport.

Mai poti vizita si Valea Lunii, gheizerele El Tatio unde este cel mai inalt platou de gheizere din lume, ruinele satului Tulor si fortareata Quitor. Mai trebuie stiut faptul ca prin Desertul Atacama trece Tropicul Capricornului.

Sursa Imaginii - gonomad.com


Tag-uri: chile, san pedroCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :