FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 981
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Peltea de gutui

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Peltea de gutui

 Q:   Intreaba despre Peltea de gutui       
Peltea de gutui Ingrediente

1 kg zahar, 1 kg gutui, 4—5 mere rosii acrisoare, 3 l apa.

Mod de preparare

Se aleg gutui (de preferinta mici), galbene, frumoase, coapte si fara nici o pata. Se sterge puful de pe deasupra cu o carpa curata si apoi se spala. Se taie in patru si fiecare bucata in doua (pe lungime) cu coji si cu samburi cu tot.

Pe masura ce se taie bucatile se introduc intr-un vas cu apa ca sa nu se innegreasca. Daca sunt toate bucatile gata la fel si merele, se aseaza in vasul cu apa pe masina sa fiarba circa o ora la un foc mic, fara a se amesteca pentru a nu se tulbura zeama.

Cand gutuile sunt fierte si incercate (cu o furculita care sa le poata usor strapunge), se da vasul jos, se toarna incet, pentru ea lichidul sa fie limpede. Cand este gata se lasa sa se l impezeasca ,apoi se iau patru pahare si se toarna peste zahar.

Se aseaza vasul pe marginea masinii, amestecand din cand in cand pana ce zaharul se dizolva complet, apoi se trage la un foc tare. Cand clocoteste, spuma care se formeaza deasupra, se ridica cu atentie, sa nu se ia din sirop.

Daca siropul incepe sa se ingroase, se trage vasul de pe foc si se incearca, dupa indicatiile date mai sus. Pelteaua gata se toarna fierbinte in borcane. Se lasa sa se raceasca si daca este bine inchegata, se acopera borcanele cu hartie pergament sau cu celofan.

Din gutuile si merele ramase, se poate obtine cu adaos de zahar o marmelada foarte buna sau o pasta de gutui.


Tag-uri: peltea, gutui, peltea de gutui



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :