FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 621
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Accesoriile metalice si alte materiale folosite la lucrarile casnice de tamplarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Accesoriile metalice si alte materiale folosite la lucrarile casnice de tamplarie

 Q:   Intreaba despre Accesoriile metalice si alte materiale folosite la lucrarile casnice de tamplarie       
Pentru unele operaţii de depanări şi reparaţii ia obiectele de mobilă sunt necesare o serie de accesorii metalice şi din alte materiale, cu multiple funcţiuni, din care cele mai frecvent folosite sunt pentru îmbinarea sau consolidarea unor subansambluri, pentru închiderea, deschiderea şi blocarea unor elemente de mobilă, precum şi pentru susţinerea şi ghidarea unor piese componente de mobilă, uşi şi ferestre.
In continuare se prezintă principalele grupe de accesorii.

a. Accesorii de închidere,, deschidere şi blocare. în această grupă de accesorii se cuprind broasca, zăvorul, opritorul şi închizătorul.
BROASCA constituie dispozitivul de închidere şi blocare a uşilor de mobilier, a uşilor interi oare, a unor lăzi şi altele.

Dintre tipurile de broaÅŸte cele mai uzuale se disting :
-Broasca simplă folosită la uşile de dulapuri şi sertare de mobilă
-Broasca de siguranţă aplicată Ia uşi de locuinţă din mediul rural
-Broasca de siguranţă îngropată, cu zăvor de zi si noapte
-Broasca cu cilindru de siguranţă folosită la uşile de interior şi de la intrarea în locuinţă.
zăvorul este un ansamblu format dintr-o carcasă şi un element mobil, sub formă de limbă sau rolă, avand ca scop blocarea uşilor de mobilă sau a uşilor din interiorul apartamentului.

Dintre tipurile de zăvoare pentru mobilier şi uşi se disting :
-Zăvorul aplicat, pentru blocarea uşilor de la obiectele de mobilă
- Zăvorul aplicat, pentru blocarea uşilor de la baie sau WC opritorul este un ansamblu constituit dintr-o parghie sau carcasă şi un element mobil, avand rolul de a menţine uşa de mobilier sau fereastra într-o anumită poziţie deschisă.

Dintre tipurile de opritoare pentru mobilier ÅŸi pentru ferestre se disting :
-Opritorul glisant folosit la uÅŸile de mobilier care se deschid prin rabatere.
-Opritorul cu arc pentru ferestre, în vederea menţinerii lor în poziţie deschisă.

ÃŽNCHIZÄ‚TORUL este un dispozitiv de ÃŽnchiderea ÅŸi blocarea uÅŸilor de mobilier, a uÅŸilor interioare ÅŸi a ferestrelor.

Dintre tipurile de închizătoare cele mai frecvent utilizate se menţionează :
-Parqhia rotitoare cunoscută sub denumirea de foraibăr, folosită la închiderea şi blocarea ferestrelor şi într-o măsură mai mică la închiderea unor uşi interioare.
-închizătorul cu bare, cunoscut sub denumirea de cremon ; acest cremon cuprinde o casetă în interiorul căreia este, montat un sistem de cremalieră ce acţionează asupra celor două bare de blocare, asigurandu-se, astfel, o închidere rigidă şi etanşă a ferestrelor.

b. Accesorii pentru susţinere şi ghidare. în această grupă de accesorii se cuprinde balamaua şi limitatorul.
BALAMAUA este un ansamblu format din două piese articulate între ele prin intermediul unui ax, avand rolul de a face legătura dintre elementele mobile ale uşei sau ale ferestrei, cu tocul acestora, precum şi rolul de susţinere a acestor elemente mobile.

Dintre tipurile de balamale pentru mobilier, uşi interioare şi ferestre se menţionează:
-Balamaua aplicată cu aripi drepte .
-Balamaua sub formă de bandă .
-Balamaua ghindă folosite la uşi de mobilier cu o deschidere limitată.
-Balamaua îngropată folosită la uşi interioare şi la ferestre.
limitatorul, alcătuit dintr-o placă de ghidare şi un .lanţ, avand la un capăt o plăcuţă de fixare pe tocul uşei, iar la celălalt capăt un buton ce culisează în placa de ghidare , fiind folosit la limitarea deschiderii uşilor de la intrarea în apartament.

c. Accesorii pentru îmbinări şi asamblări. Pentru îmbinarea sau asamblarea unor elemente de mobilă se folosesc o serie de accesorii sub formă de plăcuţe drepte, colţare, teuri executate din bandă de oţel, sub formă de şuruburi, precum şi de tip special, cum sunt şinele de pat şi altele.
în afara accesoriilor enumerate mai sus, se mai pot adăuga o serie de accesorii ca manere şi chei pentru broaşte, minere de diferite tipuri şi forme executate din metal sau materiale plastice pentru dulapuri, sertare şi alte obiecte de mobilă, butoane din materiale plastice în culori diferite pentru acţionarea unor elemente de mobilă, uşi şi ferestre etc.

sursa imaginii http://www.oldplank.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :