FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,276
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Procedee de scoatere a petelor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Procedee de scoatere a petelor

 Q:   Intreaba despre Procedee de scoatere a petelor       
Procedee de scoatere a petelor Unul din aspectele des întalnite în viaţa de zi cu zi îl constituie necesitatea îndepărtării unor pete formate pe diferite obiecte şi lucruri de uz casnic şi gospodăresc, ca urmare a unor situaţii accidentale, folosirii şi manuirii neatente a unor substanţe grase, colorante etc. sau ca urmare a unei lipse de întreţinere curentă, ceea ce fac ca obiectele respective să-şi piardă luciul şi coloritul caracteristic.

Pentru înlăturarea acestor neajunsuri, în continuare se prezintă Micul dicţionar pentru scoaterea petelor, care cuprinde principalele materiale, obiecte şi lucruri casnice supuse riscului pătării, procedeele pentru scoaterea petelor, precum şi materialele folosite la scoaterea petelor.

La sc oaterea petelor, în cele mai multe cazuri, se recomandă ca să se acţioneze cu rapiditate, pentru ca pata să nu aibă timp să se extindă şi să se impregneze, în schimb în anumite cazuri, se recomandă să se înfraneze acest reflex, pentru ca pata să se usuce mai întai şi apoi să se procedeze la îndepărtarea ei, cum este de exemplu cazul petei de la luminare.

Atenţie l
Produsele detaşante folosite la scoaterea petelor sunt în cea mai mare parte sub formă lichidă şi numai o mică parte sub formă de pastă, toate fiind pe bază de solvenţi puternici.
Principalii solvenţi folosiţi sunt tetradorura de carbon, tricloretilena, acetona, substanţe toxice, inflamabile, volatile care degajă vapori nocivi, ce pot provoca tulburări şi greţuri după folosirea lor, în cazul în care nu se iau măsuri de proiecţie.
Cand se folosesc aceste produse detaşante, locul de muncă trebuie să fie departe de flacără şi de orice sursă de căldură, să fie bine aerisit, iar păstrarea acestora să se facă în recipiente bine închise, pentru a se evita volatilizarea lor şi în condiţii de siguranţă, excluzand orice posibilitate de acces al copiilor.

Dacă nu se cunoaşte natura materialului pe care s-a produs pata, se va încerca, în prealabil, comportarea solventului, aplicandu-l într-un loc mai puţin vizibil şi în funcţie de rezultatul obţinut se va proceda ca atare.

Pentru materialele textile se recomandă ca produsul detaşant să se folosească pe spatele ţesăturii, aşezand mai întai o rufă curată, după care se tamponează pata cu produsul detaşant.
sursa imaginii http://www.dreamstime.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :