FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 743
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Modificarile aparute odata cu inaintarea in varsta

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Modificarile aparute odata cu inaintarea in varsta

 Q:   Intreaba despre Modificarile aparute odata cu inaintarea in varsta       
„Trebuie să admitem că, dacă bătraneţea este fatală, decrepitudinea nu este!" (Francois Bouiliere).

Nu putem să nu abordăm problema arzătoare care ne modifică înfăţişarea, teză dezbătută de mii de ani şi încă nerezolvată, care ne reaminteşte de acel sfarşit inerent ca o „sabie a lui Damocles" care atarnă deasupra capului nostru..."
Noi femeile, care avem atata potenţial de vitalitate şi de tărie morală, nu trebuie să ne lăsăm înspăimantate şi atat de intimidate de un proces firesc al ritmurilor biologice ale organismului nostru uman, ci trebuie să-l ajutăm să se regleze singur, nu să-l defectăm, prin lipsa noastră de participare la activitatea lui.

Va trebui deci să-l stimulăm, cu acei stimuli necesari regenerării celulelor vitale.
Vom lupta deci, ştiind că îmbătranim şi că ritmul reînoirii celulelor este încetinit şi deci deficitar, nu se mai produce normal ca în tinereţe.

Insuficienţa hranei celulare se reflectă nu numai la organele interne, ci şi la exterior. Trupul îşi schimbă înfăţişarea, se şubrezeşte, sau devine prea gras, coloana vertebrală se curbează, picioarele nu mai sunt atat de sigure la mers, respiraţia este mai anevoioasă. Procesele vitale fiind încetinite, ţesutul conjunctiv slăbeşte, muşchii aşezaţi pe el „cad" apar goluri, care la suprafaţa epidermei se transformă în riduri.
Tenul de asemenea se usucă, se ridează, anumite porţiuni se îngroaşă şi se umplu de sebum, glandele sebacee îşi dereglează activitatea.

Ţesutul cutanat îşi pierde elasticitatea, o dată cu apa şi cu tonusul muşchilor. „Bula lui Bouchat" este un ţesut grăsos pe care îl avem în părţile de mijloc ale obrazului. Cand acest ţesut se „topeşte" se fac modificări în fizionomie. Tenul astfel slăbit, deshidratat, se decolorează, se usucă (în majoritatea cazurilor) circulaţia sangelui la nivelul pielii se face deficitar, reacţia ei devine mai sensibilă la intemperii, la diferenţe de temperatură şi la presiune atmosferică.

Apar pete maronii, vene dilatate (cuperoză) o serie de negi şi aluniţe, ori mici excrescenţe. Prin subţierea gingiilor şi datorită pierderii dinţilor se crează goluri pe obraz, încreţituri inestetice deasupra gurii şi în jurul ei. Pe gat, pe ceafă, pe decolteu, pe maini apar vene îngroşate şi pete.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, familieCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :