FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,212
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum facem economii in gospodarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum facem economii in gospodarie

 Q:   Intreaba despre Cum facem economii in gospodarie       
Cum facem economii in gospodarie Trebuie să ne gandim la toate modalităţile de a face economii şi de a na limita cheltuielile la posibilităţile noastre de soluţionare, realizate prin munca noastră cinstită.
In gospodărie, un mod de a economisi banii este de a veghea să nu se consume inutil energia electrică.

Pentru a economisi gazul metan, atat pentru Încălzit, cat şi pentru gătit, nu trebuie să il lăsăm să ardă inutil, flacăra care depăşeşte marginea vasului pus la foc, este o pierdere inutilă de combustibil, fiindcă nu ajută la fierbere, ca şi flacăra galbenă care afumă. Se va curăţa maşina de gătit în fiecare lună, spălandu-se arzătoarele şi îndepărtand reziduurile din ele, iar plita maşinii va fi ştearsă în orice moment în care se murdăreşte, spre a nu se usca rest urile de alimente care după aceea se curăţă greu.

Se va păstra ordine şi curăţenie în toată casa, spre a nu se cheltui inutil energia noastră şi pentru a avea plăcere de un cămin plin de intimitate şi curăţenie.
Micile reparaţii, ca lungirea şi scurtarea tivurilor rochiilor, le putem face şi singure. Se mai pot face şi transformări de amănunt, ca unele tăieturi de decolteu, adăugiri de dantele sau de mici volănaşe la gat, la maneci sau la tiv, ori garnituri înguste colorate pe marginea roebiilor, guleraşe, jabouri, manşete, tigheluri etc., care sunt la modă şi înnoiesc linia unei rochii vechi şi demodate, dar care este confecţionată dintr-un material bun şi cu un colorit agreabil.

Prosoapele care s-au uzat pot fi transformate în şerveţele de maini, pentru baie, mănuşi pentru bucătărie, (pentru prins oalele de toartă) bavete pentru copii şi mici pantofiori pentru sugari.

Bucăţelele de săpun ce răman, nu se vor arunca, ci se vor aduna într-un borcan pentru a se întrebuinţa la fiert şerveţelele de bucătărie, împreună cu detergentul.
Cearşafurile uzate se vor recondiţiona, tăind partea care s-a rărit şi se vor coase părţile laterale, mai rezistente, fie pentru a se face un cearşaf de o singură persoană, fie pentru şervete de şters mainile.

Din două cearşafuri uzate, de culori diferite, se pot face combinaţii, care sunt azi foarte la modă, sau se pot face feţe de pernă, şervete de bucătărie şi, din resturi, carpe de praf.

Cămăşile bărbăteşti care au gulerele şi manşetele uzate se desfac, se întorc pe dos şi se cos la loc sau se recroiesc părţile uzate din poalele cămăşiic are sunt destul de lungi.

Nu se vor cumpăra obiecte inutile, numai pentru că sunt convenabile ca preţ. De aceea vom fi foarte atente la ispita soldurilor.
Trufandalele sunt apetisante, dar sunt scumpe şi nu au necesarul de vitamine şi nici gustul legumelor şi fructelor din sezon.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :