FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 796
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tratarea cosurilor adolescentilor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Tratarea cosurilor adolescentilor

 Q:   Intreaba despre Tratarea cosurilor adolescentilor       
Aceşti tineri nu trebuie lăsaţi cu epiderma invadată de efectele exploziei glandulare, de accidentele cutanate care uraţesc obrazul şi îi menţin într-o stare psihică de depresie. Vom apela la medicul dermatolog care va indica tratamentul adecvat: vitamine, tonice, regim alimentar special şi echilibrat, recurgandu-se şi la sprijinul unei cosmeticiene cu experienţă, care va curaţi obrazul, îl va dezinfecta şi va aplica măştile de rigoare.

Tratamentul poate fi continuat şi acasă, dacă nu sunt alte posibilităţi, sub supravegherea mamelor, care le pot face băi de aburi de muşeţel şi mentă, vor scoate coşurile cu atenţie şi cu o perfectă asepsie. Se va lucra cu tifoane sterile dezinfectand de fi ecare dată cu alcool camforat.

Este foarte important să se acţioneze de la început, cat sunt mai puţine accidente cutanate", pentru a se vindeca mai repede şi a nu rămane mult timp pete vinete şi scoame de la coşuri.
Se vor aplica măşti de praz fiert, de usturoi şi de urzici, acestea conţinad iod şi sulf.

Paralel, vom ajuta şi printr-o alimentaţie care trebuie să fie bogat calorică (arderile la tineri sunt repezi şi mari). Se va manca des, alimente proaspete ce conţin fier, potasiu, sulf, morcovi care au caroten şi vitamina A (pentru refacerea celulelor pielii) ceapă, usturoi, produse lactate, crustacee, ficat, mult peşte (chiar sardele în ulei fiindcă conţin iod şi fosfor), carne, la grătar ori fiartă.

Se vor evita conservele, murăturile, afumăturile, piperul, în general condimentele, care pot provoca o alertare a schimburilor interne, o suprasolicitare a glandei sebacee cu efecte negative la nivelul pielii.

Cel mai simplu tratament care poate fi făcut acasă este următorul: baia cu aburi de muşeţel (deasupra unui castron peste care aplecăm obrazul acoperit cu un prosop gros) după care se procedează la scoaterea punctelor negre cu două tifoane sterile. Se dezinfectează şi apoi se freacă pielea uşor, cu un amestec de mălai şi tăraţe de grau ca să se deschidă mai bine porii şi să cadă scoamele. Se aplică următoarea mască: 6 căţei de usturoi zdrobiţi, frecaţi cu puţină zeamă de castraveţi proaspeţi, timp de 15 minute, nu mai mult fiindcă poate produce arsuri. La sfarşit se spală obrazul cu apă fiartă şi răcită, în care am dizolvat o lingură rasă de bicarbonat (la 1 kg apă).

Peste cateva zile se mai poate aplica altă mască de ridichi negre rase şi uşor încălzite, ca un piure, timp de 30 de minute. La sfarşit, după ce obrazul a fost spălat cu apă cu bicarbonat, se pudrează cu talc.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, alimentatieCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :