FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,566
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Secretele vinului

- De când se bea vin? by Alisa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Secretele vinului

 Q:
 De când se bea vin? - by Alisa
       
Secretele vinului De la vie pana in pahar, drumul boabelor de struguri e lung. Putin sunt cei care il cunosc si mai putini sunt cei care stiu sa aleaga vinul potrivit. Pentru a ajunge a deosebi gustul unui sec de unul demisec sau al unui vin dulce de unul demidulce trebuie doar experienta.

Cu cat incerci sa compari mai multe varietati de vin intr-o perioada mai lunga de timp, cu atat iti e mai usor sa distingi aceste prime caracteristici ale unui vin. Vinul dulce este foarte dulce, rotund si fin, dar nu trebuie sa aiba un gust similar cu cel al zaharului (acesta ar fi un semn rau), in timp ce vinul demidulce este dulce la inceput, dar nota finala merge spre sec.

Gustul de vin sec este mai acrisor si mai taios, iar cel demisec este ceva mai rotund, mai sprintar. Vinurile grele sunt cele cu un volum m ai mare de alcool, sunt complexe, dand senzatia de „gura plina” si sunt de obicei combinate cu mancaruri grele, satioase- gen carne si sosuri.

Vinurile usoare sunt ceva mai slab alcoolizate si mai simple la gust. Sunt potrivite pentru mancaruri usoare- salate, pui, fructe de mare. Dar fiecare poate sa-si faca propriile reguli.

Pretul vinului este un prim indicator al calitatii produsului. Cat despre culori, regula salvatoare, desi destul de fada este: vin rosu pentru carne rosie si vin alb pentru carne alba. Mai conteaza de asemenea sa fie si mentionat anul recoltei, iar o eticheta deosebita nu strica.

Vinul trebuie sa vorbeasca despre tine. Daca esti tanar, nonconformist, iti inviti prietenii la masa si vrei sa-i impresionezi, alegi tot un vin tanar, nonconformist, sprinten- vinul sec.

Important este sa mergi pe un brand de calitate, asta impresionand intotdeauna. Iar in ceea ce priveste gustul, oamenii jongleaza cu regulile, combina, experimenteaza, vrand senzatii si gusturi noi.

Domeniul vinurilor este unul dintre domeniile in care nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Chiar daca pretul este mai ridicat, cumpara un vin de calitate, „de firma”, si asa vei avea siguranta ca ceea ce bei chiar este vin natural.

Cealalta varianta pe care o poti alege, dar si cea mai neinspirata, este sa cumperi un vin mult mai ieftin, chiar foarte ieftin. Insa sansele ca acea bautura chiar sa fie vin natural sunt aproape inexistente. Regula care tinde sa devina numarul unu este aceea conform careia trebuie sa te simti bine cu vinul pe care il alegi.


Tag-uri: vie, gust



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :