Statistics:
Visits: 3,065 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cupaje de vin
Q: | Intreaba despre Cupaje de vin |
Cupaj inseamna, dincolo de combinarea a cel putin doua vinuri care se completeaza reciproc- unicitate in gust, culoare si aroma.
Este nevoie de talent si inspiratie, dar si de curaj, pentru a gasi cele mai potrivite soiuri si proportii care sa nasca o noua armonie, o noua personalitate, de negasit altundeva in lume.
Arta si inovatie, deopotriva, cupajarea isi are secretele ei. In primul rand, imbinarea vinurilor se face chiar inainte de maturarea in masa a intregii cantitati, pentru a permite soiurilor sa se imprieteneasca inaintea inceperii procesului de invechire.
Amestecarea vinurilor echilibreaza aromele, dar si nivelurile de aciditate si tanin.
Doua sau mai multe vinuri bune pot da nastere unui vin excelent. Un vin bun este insa imposibil de obtinut atunci cand se ames teca un sortiment bun cu unul inferior.
Secretul consta in amestecarea unui vin tanar cu unul maturat, cupajul obtinut reusind astfel sa reflecte in egala masura subtilitatile veteranului si asprimea juniorului.
Si pe piata din Romania exista astfel de cupaje. Gama „Rai†de la Murfatlar a fost creata prin cupajarea mai multor soiuri care au dat nastere unor combinatii pe cat de surprinzatoare, pe atat de bune. „Rai alb†s-a nascut din Pinot Gris, Riesling Italian si Muscat Ottonel care impreuna, ii confera nu numai o aroma florala, dar si corpolenta si echilibru.
„Rai rosu†cu aroma de struguri copti, asemanatoare cu cea de prune dulci, e obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Regala. „Rai Rose†este un vin tanar, cu o savoare delicata de fructe proaspete dulci si strugure rosu, caracteristica unui Murfatlar clasic.
Cu „Rai†ai parte de mister in fiecare pahar de vin, cred specialistii care au creat aceasta gama special pentru cei tineri, activi si cu personalitate puternica.
Insa Murfatlar nu este singura gama de vinuri care are cupaje de vin pe piata, numarandu-se si Cotnari, Casa Vrancea si multe altele.
Cupaje de vin Link-uri Externe :
An Attractive Wine Charm (English)
Este nevoie de talent si inspiratie, dar si de curaj, pentru a gasi cele mai potrivite soiuri si proportii care sa nasca o noua armonie, o noua personalitate, de negasit altundeva in lume.
Arta si inovatie, deopotriva, cupajarea isi are secretele ei. In primul rand, imbinarea vinurilor se face chiar inainte de maturarea in masa a intregii cantitati, pentru a permite soiurilor sa se imprieteneasca inaintea inceperii procesului de invechire.
Amestecarea vinurilor echilibreaza aromele, dar si nivelurile de aciditate si tanin.
Doua sau mai multe vinuri bune pot da nastere unui vin excelent. Un vin bun este insa imposibil de obtinut atunci cand se ames teca un sortiment bun cu unul inferior.
Secretul consta in amestecarea unui vin tanar cu unul maturat, cupajul obtinut reusind astfel sa reflecte in egala masura subtilitatile veteranului si asprimea juniorului.
Si pe piata din Romania exista astfel de cupaje. Gama „Rai†de la Murfatlar a fost creata prin cupajarea mai multor soiuri care au dat nastere unor combinatii pe cat de surprinzatoare, pe atat de bune. „Rai alb†s-a nascut din Pinot Gris, Riesling Italian si Muscat Ottonel care impreuna, ii confera nu numai o aroma florala, dar si corpolenta si echilibru.
„Rai rosu†cu aroma de struguri copti, asemanatoare cu cea de prune dulci, e obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Regala. „Rai Rose†este un vin tanar, cu o savoare delicata de fructe proaspete dulci si strugure rosu, caracteristica unui Murfatlar clasic.
Cu „Rai†ai parte de mister in fiecare pahar de vin, cred specialistii care au creat aceasta gama special pentru cei tineri, activi si cu personalitate puternica.
Insa Murfatlar nu este singura gama de vinuri care are cupaje de vin pe piata, numarandu-se si Cotnari, Casa Vrancea si multe altele.
Cupaje de vin Link-uri Externe :
An Attractive Wine Charm (English)
- Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele (11274 visits)
- Cum se fixeaza si se leaga arcurile folosite in lucrarile de tapiterie (4879 visits)
- Cum scapam de pete (4647 visits)
- Ingrijirea parchetului si a casei (3874 visits)
- Inlaturarea petelor nedorite (3541 visits)
- Cum se croiesc materialele folosite in lucrarile de tapiterie (2946 visits)
- Cum curatam obiectele din cristal si metal (2841 visits)
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa (2494 visits)
- Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor (2181 visits)
- Care sunt principalele tipuri de noduri (2167 visits)
- Etapele psihologice si metodice in formarea deprinderilor motrice (2133 visits)
- Cum sa avem grija de masina de cusut (2041 visits)
- Cum scapam de mirosurile urate din casa (1943 visits)
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport (1893 visits)
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet (1887 visits)
- Cinci pasi pentru a-ti pastra greutatea optima
- Minte frumoasa la un interviu
- Bacsisul
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un parfum
- Arta de a darui si de a primi
- Cum facem economii in gospodarie
- Cum evitam accidentele din gospodarie
- Cum trebuie sa ne curatam casa
- Cum trebuie sa ne curatam baia si bucataria
- Cum se intretin vasele de bucatarie
- Cum pregatim rufele pentru spalat
- Cum se cos nasturii de la o saltea
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet
- Sculele specifice lucrarilor de pardoseli din parchet
- Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei
- Cum se inlocuieste un geam spart
- Cum se pune in stare de functiune un cremon
- Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa
- Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa
- Cum se remediaza o usa cazuta din balama
- Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet
- Cum se executa o pardoseala din parchet - aplicarea pervazului sau a plintei
Categorie: Sfaturi Utile - ( Sfaturi Utile - Archiva)
Data Adaugarii: 17 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :