FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,203
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sculele necesare lucrarilor de tapiterie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Sculele necesare lucrarilor de tapiterie

 Q:   Intreaba despre Sculele necesare lucrarilor de tapiterie       
Ţesăturile, într-o gamă foarte variată de sortimente şi culori, îndeplinesc un rol important la realizarea obiectelor de mobilă tapiţate, într-o linie modernă pentru mobilarea cat mai plăcută a apartamentelor.
Cerinţa de confort, de comoditate şi de frumos, solicitată din ce in ce mai mult, a condus la o dezvoltare şi o diversificare a mobilierului, ale căi or tapiţerii au evoluat în aceeaşi măsură, de la simple perne pe şezutul scaunelor, pană la tapiţerii integrate în forme cu aspect plăcut şi armonios combinate.

Punerea in operă a ţesăturilor şi a celorlalte materiale specifice lucrărilor de tapiţerie, nu constituie o muncă deosebit de dificilă, dar cu uşurinţă ele pot fi deteriorate, în cazul cand nu se ţine seama de proprietăţile caracte ristice ale materialelor şi de aplicarea corectă a unei tehnologii de execuţie.
Unele lucrări de tapiţerie, cum sunt îmbrăcarea unui abajur, coaserea unui nasture de la o saltea detaşabilă, înlocuirea stofei de faţă de la un scaun, pot fi executate foarte bine cu eforturile proprii ale depanatorului gospodar.
Alte lucrări sint mai delicate, cu un grad de dificultate mai ridicat, cum este în cazul înlocuirii chingilor de la un scaun, legarea arcurilor, fixarea ramei elastice de cant, dar totuşi ele pot fi realizate de depanator, avand o oarecare îndemanare şi cunoştinţe în acest domeniu.

în acest scop, se prezintă în continuare sculele si materialele specifice lucrărilor de tapiserie, insistandu-se asupra diversităţii ţesăturilor ce se pun în operă şi a procedeelor de recunoaşterea ţesăturilor şi odată cu acestea se prezintă şi tehnologia de execuţie a lucrărilor de tapiţerie, cuprinzand întreaga gamă de operaţii, începand de la croirea materialului pană la operaţia finală de fixarea ştofei de faţă. In urmatoarele articole se prezintă cauzele care conduc la degradarea tapiţeriei şi modul cum se fac recondiţionările şi reparaţiile la obiectele tapiţate, pentru o serie de cazuri curente.


La lucrările de tapiţerie, în afaiă de sculele curente, mai sunt necesare o seric dc scule specifice cu ajutorul cărora se execută operaţiile acestui domeniu de lucru, din care se menţionează :

SCULE TĂIETOARE PENTRU TĂIEREA SI CROIREA MATERIALELOR MOI, în care se cuprind:
-Foarfecă , necesară la tăieiea ştofelor, panzeturilor, chingilor textile, sforilor pentru legarea arcurilor etc.
-Cuţitele, cu lama de tăiere în funcţie de natura materialului de tăiat, respectiv cu lama dreaptă pentru tăierea hartiei şi cartonului, cu lama prevăzută cu cioc pentru tăierea piesei sau a altor materiale similare .

CIOCANE PENTRU BATEREA CUIELOR, SCOABELOR, AGRAFELOR, ŢINTELOR, PRECUM ŞI PENTRU ALTE OPERAŢII , în care se cuprind :

Ciocanul de lemn ,folosit la aplicarea de lovituri uşoare, cum este în cazul scoaterii şi fixării cuielor decorative.

Ciocanul de tapiţerie , folosit la baterea scoabelor pentru fixarea arcurilor, a ţintelor pentru fixarea ţesăturilor şi altele, operaţii de batere ce reprezintă o pondere de circa 30% din volumul total al lucrărilor de tapiţerie. Prin forma care o are, ciocanul de tapiţerie poate fi folosit şi la scoaterea ţintelor sau a unor cuie, dar nu de dimensiuni mari, pentru a nu fi solicitat la eforturi peste măsură, care să provoace ruperea cozii ciocanului.

scule pentru scos cuie si pentru îndreptat şi tăiat sarma în care se cuprind :
Cleştele obişnuit de scos cuie si cleştele combinat (patent), folosite în mare măsură la reparaţii şi la recondiţionări, pentru scos cuie, ţinte, scoabe şi pentru tăiat sarma. Cleştele patent mai poate fi folosit la întinderea chingilor din benzi şi sarme de oţel, precum şi la îndoirea capetelor pentru fixarea lor.

Dălţile pentru dislocai si scos cuie , din care fac parte dalta picior de capră , folosită la scoaterea cuielor prin fixarea capului de cui între ghearele dălţii şi dalta îngenunchiată , folosită la dislocarea cuielor din lemn, în vederea scoaterii lor cu cleştele de cuie sau cu dalta picior de capră. Aceste dălţi nu trebuie să fie folosite la scoaterea cuielor mari pentru a nu le deforma în urma eforturilor mari solicitate.
scule pentru Întinderea chingilor , în care se cuprind :

1) Intinzătorul de chingi executat din lemn, folosit la întinderea chingilor textile sau a chingilor din cauciuc cu inserţie textilă. Intinzătorul executat din lemn de carpen are la partea superioară bătute un număr de 5 — 6 cuie fără floare pentru prinderea chingii la tensionarea ei. Un alt mod de prinderea chingii constă în fixarea unei benzi metalice la partea superioară a întinzătorului, cu ajutorul căreia se strarige chinga la acţionarea unui excentric.
Pentru a proteja suprafaţa finisată a mobilei, partea inferioară a întinzătorului este îmbrăcată cu o bucată de stofă sau pluş, evitandu-se zgarieturile sau imprimările supărătoare.

2) Cleştele de întins chingi,folosit de asemenea la întinderea chingilor textile. El este asemănător cu cleştele de cuie cu deosebirea că cele două fălci sunt prevăzute cu dinţi întrepătruns!, dar neascuţiţi, pentru a nu rupe chinga la întinderea ei. Acest cleşte mai poate fi folosit şi la scoaterea cuielor, prin prinderea lor în crestăturile de la capetele manerelor.

SCULE PENTRU CUSUT şi ÎMPUNS , folosite la executarea cusăturilor pentru îmbinarea stofelor şi panzeturilor, la prinderea materialelor de umplutură sau la fixarea provizorie a acestor materiale, în care se cuprind :
Acul drept cu un singur varf , folosit la cusături obişnuite şi acul drept cu două varfuri , folosit la fixarea panzei peste arcuri, la fixarea materialelor de umplutură etc.
Acul cu eltful în trei muchii , folosit la cusături grele, la.care acul obişnuit trece greu prin material. Acul cu trei muchii, avand o secţiune triunghiulară uşurează trecerea prin urechea acului, împreună cu sfoara prin materialul de lucru.

3.Acul de tras materialul de umplutură , folosit la repartizarea uniformă şi regulată a materialului, acul fiind prevăzut la un capăt cu un varf şi cu muchii pe lungime, iar la celălalt capăt cu un miner de lemn.
Acul curb în formă de semicerc cu un varf si cu două varfuri , folosite în mod curent la executarea unor îmbinări ale ştofei de faţă şi la executarea cusăturilor ascunse.
Acul cu gămălie şi acul cu buclă , folosite la fixarea panzei sau a ştofei, la croirea materialului nou, la. fixarea provizorie a acestuia în timpul lucrului ele.

Atenţie !
Ca măsură de protecţie a muncii, la folosirea acestor scule specifice lucrărilor de tapiţerie, în special, la folosirea acelor care trec prin materialul de umplutură, se va evita posibilitatea înţepării cu ele, deoarece, venind în contact cu diverse microorganisme, pot provoca infectarea locului înţepat.
Pentru aceasta, se recomandă ca înainte de folosire să fie dezinfectate, iar în timpui lucrului se va folosi degetarul.

sursa imaginii http://freshome.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :