FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,530
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cele mai folositoare sfaturi in arta tricotatului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cele mai folositoare sfaturi in arta tricotatului

 Q:   Intreaba despre Cele mai folositoare sfaturi in arta tricotatului       
• Dacă aveţi tendinţa de a tricota un rand mai strans decat altul (faţă şi dos) folosiţi două andrele care să aibă jumătate de număr diferenţă între ele. Andreaua mai groasă folosiţi-o pentru randul pe care îl lucraţi mai strans.

• In timpul tricotatului firul se va trage cu supleţe, fără însă a fi lăsat prea larg.

• Pentru a face partea a doua a unui pulover pardesiu (dreapta-stanga), pentru răscroituri etc. — este suficient să se inverseze explicaţiile.

• înainte de a începe un lucru citiţi cu atenţie totalitatea explicaţiilor pentru a înţelege bine diversele faze pe care trebuie să le rezolvaţi. Antrenaţi-vă pe un eşantion şi faceţi operaţiile care vi se par mai complicate (punct fantezi, scăzături etc.).

• Pentru mai multă rezistenţă călcaile ciorapilor şi coatele puloverelor se pot tricota cu fir dublu. Aceasta se poate realiza uşor folosind un alt ghem de lană, drept întăritură, doar la suprafeţele ce se uzează mai repede. Pentru amuzamentul celor mici, întăriturile de la coatele puloverelor şi genunchii pantalonilor pot să fie de altă culoare sau chiar mai multe (în dungi) şi să aibă forme diferite, rotunde, ovale etc.

• Resturile de lană care nu mai pot fi altfel întrebuinţate nu se aruncă, se folosesc la umplerea pernelor protectoare de la geamuri şi uşi etc.

• Dacă aveţi andrele care nu au numerele marcate se poate stabili grosimea lor ajutîndu-vă de cele deja numerotate, procedînd ca la alegerea andrelelor în raport de grosimea firului astfel: se introduc andrele numerotate printr-o hîrtie mai groasă. In orificiile lăsate se introduc andrelele fără numere. Acestea vor avea evident nuni aiul andrelelor care au lăsat orificiul cel mai bun pentru andrelele nenemorotate.

• La tricotul rotund, în special la punctul elastic se recomandă ca la schimbarea andrelelor să se înceapă cu un ochi pe dos în loc de un ochi pe faţă. Trecand firul în faţă la schimbarea andrelelor tricotul este mai uniform.

• La un tricotaj, pentru ca manecile sau două părţi cu răscroituri să fie identice, (dacă nu se lucrează odată amandouă folosind două gheme), atunci cand se lucrează prima, pe o foaie de hartie se trasează cate o linie pentru fiecare rand şi cifra respectivă pentru creşteri sau diminuări. Executand a doua parte se taie sau se încercuiesc randurile lucrate.

• Dacă se lucrează pe mai multe ochiuri, pentru a evita alunecarea lor de pe andrele, cand se lasă lucrul pentru un timp mai îndelungat se înfig andrelele într-o gumă sau un dop de plută.

• Dacă o bluză sau un pantalon al copilului se uzează în coate, în genunchi sau în altă parte, se tricotează o bucată cu 2—3 cm mai mare decat partea uzată (din acelaşi material şi culoare) şi se coase pe faţă cu puncte mici.

• Puloverele copiilor mici, în culori uni, se pot înfrumuseţa cu diferite desene. Pentru aceasta se croşetează un lănţişor care se aplică pe tricotaj formand cuvintele sau desenele dorite, se prinde cu ace de gămălie şi se coase cu punct ascuns.

• Montarea tricotajelor pentru copiii mici se recomandă să se execute manual prinzînd piesele cap la cap pentru a nu jena pielea sensibilă a copilului. Pentru aceasta se foloseşte un fir din materialul cu care s-a tricotat şi un ac de canava cu urechea mare. Se trece firul prin urechile acului şi se coase pe dos prinzand alternativ cate un fir din marginea celor două piese.

• Puloverele pentru copii se recomandă a fi executate cu maneca raglan, care se mulează mai bine pe corp, iar prinderea manecilor se face cap la cap.

• La manecile raglan, la care modelul arată că scazaturile se fac la 1—2 ochiuri de margine, un montarea se face de mină prinzand piesele cap la cap.

• Pentru a nu se încurca firele de lină cînd se lucrează un model cu mai multe gheme, este bine să se răsucească fiecare fir pe bucăţi de carton. Cartonul se despică într-o margine pe o porţiune de 2—3 cm, iar după ce s-a înfăşurat firul acesta se opreşte în despicătura cartonului, care împiedică astfel derularea lui.

sursa imaginii http://www.fibrecrafts.com/resource/projects/project_knitting_mawata/knitting_experiment.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :