FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,777
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Plitele electrice

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Plitele electrice

 Q:   Intreaba despre Plitele electrice       
Aparatele electrice folosite la pregătirea alimentelor reprezintă în ansamblul aparatelor electrocasnice gradul de dotare cel mai ridicat, datorită multiplelor operaţii ce se pot realiza cu acestea, la gătitul mancărurilor într-o gospodărie.
Dintre aceste aparate electrocasnice, un grup de aparate sunt echipate cu elemente încălzitoare, fiind folosite la prepararea alimentelor prin fierbere, prăjire sau coacere, cum sunt plitele, maşinile de gătit etc., iar un alt grup de aparate sunt echipate cu motoare electrice, a căror mişcare de rotaţie este folosită la diverse operaţii culinare de măcinare, baterea spumei, amestecarea şi omogenizarea unor preparate şi altele.

Din punct de vedere constructiv şi al domeniului de f olosire în această grupă de aparate electrocasnice cu elemente încălzitoare se cuprind plitele electrice, maşinile electrice de gătit, vasele fierbătoare, termoplonjoarele şi prăjitoarele de paine.
a. Plitele electrice. Plitele electrice sunt de o formă constructivă uşoară şi simplă, avand un domeniu limitat de folosinţă la pregătirea alimentelor.
După tipul elementului încălzitor cu care sunt echipate plitele electrice se disting: plita electrică cu element încălzitor vizibil; plita electrică cu element încălzitor în tub metalic şi plita electrică cu disc metalic,

PLITA ELECTRICĂ CU ELEMENT ÎNCĂLZITOR VIZIBIL. Plita electrică cu element încălzitor vizibil are în componenţa ei următoarele părţi principale:
a.Corpul plitei, executat din tablă de oţel protejată la exterior prin vopsire, emailate sau prin acoperire galvanică.
b.Elementul încălzitor, format dintr-o placă ceramică şi o rezistenţă electrică. Pentru a se asigura o bună fixare şi protecţie a rezistenţei electrice, în placa ceramică sunt practicate o serie de canale în care se introduce conductorul rezistenţei . Placa ceramică este amplasată în corpul plitei astfel încat distanţa faţă de fundul vasului ce se aşează pe plită să fie de cel puţin 3 mm şi cel mult 6 mm.
Punerea în funcţiune a plitei se face cu ajutorul cordonului de racordare amovibil, conectandu-se la fişa cu guler de protecţie a aparatului priza montată la un capăt al cordonului, iar la priza de curent conectandu-se fişa cordonului, deoarece plita nu este prevăzută cu întrerupător.

Caracteristicile tehnice:
— puterea absorbită de rezistenţa electrică 100 -1 000 W ;
— timpul de încălzire pînă la starea de incandescenţă a rezistenţei – 5min

PLITA ELECTRICĂ CU ELEMENT ÎNCĂLZITOR ÎN TUB METALIC. Plita electrică cu element încălzitor în tub metalic are în componenţa ei următoarele părţi principal :
1.Corpul plitei, executată din tablă de oţel protejată prin vopsire împotriva coroziunii.
2.Elementele încălzitoare în tub metalic, unul de 400 W şi al doilea de 600 W.

Elementele încălzitoare în tub metalic au o construcţie în formă de spirală, tubul fiind executat din oţel inoxidabil, iar conductorul rezistenţei electrice dintr-un aliaj de crom-nichel înglobat într-un material termoizolant.
Această formă de construcţie în tub metalic are avantajul că rezistenţa electrică nu este în contact direct cu aerul şi totodată este ferită de contactul cu lichidele care pot deversa în timpul pregătirii alimentelor.
Punerea în funcţiune a plitei se face prin conectarea fişei cordonului de racordare la priza de curent, după care se acţionează succesiv asupra comutatorului pentru cele 3 trepte de puteri absorbite de rezistenţele electrice (400, 600 şi 1 000 W).

Caracteristicile tehnice:
— puterea maximă absorbită de elementele încălzitoare 1 000 W
— intensitatea curentului nominal 6 A.

PLITA ELECTRICĂ cu Disc METALIC. Principalele clemente componente ale plitei electrice cu disc metalic sunt următoarele

1) Discul metalic, turnat din fontă prelucrată, are la partea superioară o suprafaţă netedă şi curată, iar la partea inferioară sunt prevăzute canalele pentru introducerea elementelor încălzitoare ; faptul că discul metalic este masiv, durata de încălzire este mai mare la început, în comparaţie cu tipurile de plite anterioare, în schimb după deconectarea plitei de la priza de curent, ea se răceşte mai încet.

2) Elementele încălzitoare una de 400 W şi cealaltă de 600 W, executate din crom-nichel, protejate cu mărgele izolatoare înainte de introducerea lor în canalele discului metalic

3) Placa intermediară, executată din oţel, amplasată sub discul metalic, între acestea fiind aşezate o placă termoizolantă din azbest, pentru protejarea elementelor încălzitoare de orice atingere sau pătrunderea unor corpuri străine.
în plus, aparatul mai este prevăzut cu o oglindă metalică pentru dirijarea radiaţiilor calorice spre plită şi un comutator pentru conectarea rezistenţelor la circuitul electric
Plitele electrice cu discuri metalice se execută pentru diferite puteri cum sunt cele de 300 — 400 W prevăzute cu un singur disc, sau cele cu puteri de 800 — 1 000 W prevăzute cu două discuri.
Punerea în funcţiune se face prin racordarea cordonului cu fişă al plitei la priza de curent şi acţionarea succesivă a comutatorului, corespunzător treptelor de puteri aie elementelor încălzitoare.
Caracteristicile tehnice :
-puterea absorbită de elementele încălzitoare – 300- 1 000 W ;
-intensitatea curentului electric 4,5 A.


sursa imaginii http://www.1001case.ro


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :