FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,874
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O lista de citate despre generatii

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

O lista de citate despre generatii

 Q:   Intreaba despre O lista de citate despre generatii       
O lista de citate despre generatii Generatia. .. mostenitorii tuturor celor ce au murit, asociatii tuturor celor ce traiesc, providenta tuturor celor ce se vor naste. (E. Abont)

- Intre generatii nu avem alt pas si alta legatura decit mostenirea gindirii si a cuvintului gindit; de foarte tineri, trebuie sa luam cunostinta exacta de ispravile si schimbarile generatiilor precedente. Viata nu se va intrerupe prin moartea unui rind de oameni; rindurile curg, si notiunile trebuiesc trecute nestirbite si amplificate celor ce vin. (T. Arghezi)

- Apartii unei generatii, nu prin actul de nastere, impus de viata, ci prin actul de constiinta, deliberat consimtit. (A. Baranga)

- in orice normala dezvoltare istorica, generatiile sint solidare; una de la alta aprinzind faclia, una trecind-o celeilalte; iar, cind cea de pe urm a, mai norocoasa, invinge, inving toate celelalte care au precedat-o in cultul aceluiasi ideal. (V. Bogrea)

- In baza serviciilor facute de catre generatiile trecute, omul este dator fata de generatiile viitoare.

- Fiecare geniu reprezinta un capitol acumulat de mai multe generatii. si lucrul acesta este adevarat nu numai pentru oamenii de geniu, ci pentru toti oamenii. (L. Bourgeois)

- S-ar putea ca generatiile viitoare sa cunoasca fericirea dar ele trebuie sa-si puna intrebarea: pentru ce au trait si s-au chinuit inaintasii lor? (A. P. Cehov)

- E in firea fiecarei generatii sa-si imagineze, cu onesta candoare, ca ea e buricul pamintului si ca de ia ea incolo incepe viata universului. (N. D. Cocea)
Uitam prea repede: mortii pe care altadata ii preamaream, impodobindu-i cu mirt, astazi dorm fara candela, in cripta mucezita a trecutului...

- Suntem grabiti; ne iubim prea mult pe noi insine si generatia din care facem parte; poate chiar suferim de iluzia exagerarii propriilor noastre forte. inaintasii ramin in lumea lor zavorita, iar noi adulmecam zarile, increzatori in destinul pe care-l faurim pas cu pas... E solidaritatea egoismului fiecarei generatii si imboldul pentru neintrerupta propasire; sacrificiul elanului creator poarta in sine germenul uitarii, fata de cei care s-au straduit pentru noi. . .

- in rare momente aruncam o privire in urma; ne simtim prea slabi, sau prea puternici; astfel, voim sa ne sporim energiile, inmanunchindu-le cu vechile valori ...
Evocarile retrospective fac suma bogatiei noastre literare; amintirea parcursului strabatut implinta, in curba capricioasa a evolutiei poetice, culmile dominante, de pe care putem scruta, mai increzatori viitorul. (P. Constantinescu)

- Generatiile ies una din alta si se duc pe rind, numai obirsia sta pe lume ca o matca fara sfirsit. (B. st. Delavrancea)

- Fiecare dintre noi ne integram in generatia noastra, sintem al ei. Nu ne putem desprinde de ea. Gindim cu ea, o aprofundam si nu putem sari in cea care urmeaza. Putem fi ai trecutului, dar ai viitorului niciodata. (N. Davidescu)

- Istoria este un sir continuu de actiuni si reactiuni, fiecare generatie care ajunge la viata istorica face sa se incline balanta in partea opusa celei in care a inclinat-o generatia precedenta, generatiile se succed contrazicandu-se si rareori s-au vazut in istoric parinti si copii traind intr-o perfecta armonie. (P. Eliade)

- Daca o generatie poate avea un merit, e acela de a fi un credincios adept al istoriei, de a pune sarcinile impuse cu necesitate de locul pe care il ocupa in inlantuirea timpiior. ( Eminescu)


Tag-uri: generatii, istorie, mostenitoriCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 June '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :