FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,598
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mircea Eliade, cel mai mare istoric si filosof al religiilor

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Mircea Eliade, cel mai mare istoric si filosof al religiilor

 Q:   Intreaba despre Mircea Eliade, cel mai mare istoric si filosof al religiilor       
Mircea Eliade, cel mai mare istoric si filosof al religiilor Odata cu trecerea anilor, Mircea Eliade a devenit membru activ si a sustinut Miscarea Legionara. In anul 1957 el a calatorit la Chicago si a decis sa ramana acolo pentru restul vietii sale.

In Chicago, Mircea Eliade a devenit cetatean american si a inceput sa predea la Universitatea din Chicago devenind unul din cei mai importanti profesori de acolo. Chiar daca traia in alta tara, Mircea Eliade a continuat sa scrie, Astfel el devenea tot mai faimos si apreciat cu trecearea timpului scriind a tot mai multor lucrari.

El era considerat un mare istoric al religiilor, unul care punea accentul pe sacru; spatiul sacru fiind in ideile sale centrul universului. In ultimii sai ani din viata, Mircea Eliade s-a confrunt at cu grave probleme de sanatate si astfel la catedra a fost inlocuit de catre Wendy Doniger. Pe data de 22 aprilie 1986, la varsta de 79 de ani Mircea Eliade a decedat la Chicago. Universitatea unde a predat si mai exact catedra de Istoria Religiilor ii poarta numele astazi in semn de respect pentru cel ce a fost Mircea Eliade.

Dupa moartea lui Mircea Eliade au aparut acuzatii la adresa lui din partea celei ce s-a ocupat de intreaga sa biblioteca atunci cand i-a ars, in anul 1985. Afirmatiile acestei femei au fost insa nefondate si astfel, in anul 1990 au inceput sa fie publicate pe bucati parti din cele 40 de volume de opere stiintifice si literare ale lui Eliade.

Cei ce au urmat dupa Mircea Eliade au evaluat si apreciat enorm toate operele sale si i-au asociat numele cu unul din cei mai mari oameni ai Romaniei din toate timpurile. El a contribuit enorm la prestigiul si imaginea culturala a Romaniei.

Congresul european de istorie a religiilor de la Bucuresti a organizat cu Asociatia Romana de Istorie a Religiilor si a dedicat o intreaga sectiune analizei operei lui Mircea Eliade. Astfel, Mircea Eliade a fost si va fi cel mai mare istoric al religiilor, filosof al religiilor, eseist, prozator si profesor universitar al Romaniei.


Tag-uri: istoric, filosof, religieCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :