FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 523
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Minte frumoasa la un interviu

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Minte frumoasa la un interviu

 Q:   Intreaba despre Minte frumoasa la un interviu       
Minte frumoasa la un interviu In lumea afacerilor se vorbeste altfel decat la o cafea cu o prietena. Stii foarte bine asta. Nu doar cuvintele sunt importante, ci si limbajul trupului.

Ar trebui sa fii un foarte bun artist ca sa iti poti controla fiecare gest si sa nu te dai de gol daca il minti pe cel din fata ta. Deci nu prea poti minti.

Dar adevarurile sunt de multe feluri in lumea in care traim. De ce le-ai alege pe cele mai defaorabile tie? Interviul este un obstacol greu se trecut, cu atat mai mult cu cat angajatorul iti studiaza framantarile si starea pe care o ai.

Trebuie sa ai mare grija la cuvinte, sa fii diplomata si sa folosesti cat mai multi termeni de business. Precisi, profesionali, nu foarte englezesti.

Foloseste fraze scurte, clare si vorbeste raspicat, dictia fiind foarte importanata.


Daca de exemplu te intreaba ce referinte ai de la fostul tau sef, iar tu ai plecat de la fostul tau serviciu pentru ca nu ai mai suportat sa ti se mai faca zile fripte si la plecare i-ai zis chiar sefului tot ce gandesti despre el, nefiind ganduri deloc frumoase, trebuie sa dai alte doua-trei persoane care ar putea da referintele respective. De preferinta, alti doi sefi, in conditiile in care nu te-ai certat si cu acestia.

Sau daca insista, ii poti spune: „Spre regretul meu, relatia aceasta nu s-a terminat amical si nu stiu daca aceste referinte vor fi in totalitate obiective.”

Ori, daca mai esti intrebata de ce ai plecat de la fostul tau serviciu, iar motivul tau este acela ca salariul era prea mic, poti spune: „Lucram de ceva timp si simteam ca nu mai am ce invata de acolo, atmosfera fiind tensionata si, in plus, banii pe care ii castigam nu acopereau nici cheltuielile mele pentru serviciul respectiv- transport, masa, haine”.

Trebuie sa arati ca nu sunt doar mofturi. Deci, trebuie sa pomenesti de salariu doar in al doilea rand, pentru ca multi manageri sunt alergici la gestul acela care se face atunci cand duc mana la punga pentru a scoate banii.

Daca te mai intreba ce salariu iti doresti, iat tu vrei unul cat mai mare, incearca sa amani raspunsul. Afla in detaliu responsabilitatile postului pentru a sti ce salariu sa ceri.

Este mult mai bine sa folosesti expresia „pachet salarial” pentru ca acest pachet cuprinde multe alte beneficii in afara de salariu: bonuri de masa, telefon mobil, transport, asigurare medicala suplimentara.

Trebuie sa tii cont si de sansele de dezvoltare, de avansare. Este mult mai bine daca ai o slujba cu un salariu mai mic, dar cu sanse mari de avansare si de trening-uri, decat o slujba cu un salariu mai mare, dar fara nicio perspectiva.


Tag-uri: job, interviu, angajare, salariu, minte, mentalitate, limbajaCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :