FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,202
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Materialele de sustinere si arcuire folosite in lucrarile de tapiterie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Materialele de sustinere si arcuire folosite in lucrarile de tapiterie

 Q:   Intreaba despre Materialele de sustinere si arcuire folosite in lucrarile de tapiterie       
La realizarea unei lucrări de tapiţerie sunt necesare o serie de materiale de bază de o mare diversitate, în care ponderea o reprezintă materialele textile sub formă de panzeturi, ştofe, chingi, materialele de umplutură, precum şi o serie de materiale auxiliare, în care ponderea o reprezintă ţintele, cuiele, scoabele, sfoara şi altele.
Materialele folosite la lucrările de tapiţerie îndeplinesc un rol important, ele condiţionand calitatea obiectului tapiţat, atat din punct de vedere al rezistenţei, cat şi din punct de vedere al formei şi al aspectului
estetic.

Cunoaşterea acestor multiple materiale este necesară, în mod deosebit, în cazul executării recondiţionărilor şi reparaţiilor ocazionate, pentru procurarea lor din comerţ, după ce în prealabil s-a făcut identificarea materialelor respective, la demontarea obiectului tapiţat.
în continuare se prezintă principalele materiale de bază şi auxiliare, după rolul pe care îl îndeplinesc în construcţia obiectului tapiţat.


în afară de suportul de lemn sau metalic, care constituie elementul de rezistenţă al obiectului de mobilă, se mai disting ca elemente de susţinere şi arcuire chingile, arcurile şi sarmele pentru cant.

CHINGILE într-o formă împletită, constituie elementul principal de susţinere a arcurilor, care, împreună cu acestea formează ansamblul constructiv elastic al obiectului de mobilă tapiţat.
După natura materialului din care sint executate chingile se disting următoarele sortimente :
-Chingi metalice, executate din bandă de oţel, cu lăţimea de 15 — 20 mm şi grosimea de 0,8 — 1,2 mm sau din sarmă de oţel de 2,5 şi 4,5 mm diametru, ele fiind maleabile pentru a putea fi bine întinse şi fixate pe rama de lemn.
-Chingi textile, executate din in sau canepă, cu lăţime de la 40 la 80 mm şi o grosime de 3 mm, cu o ţesătură foarte deasă.
-Chingi elastice, executate din cauciuc cu sau fără inserţie textilă, folosite numai la anumite lucrări de tapiţerie.

ARCURILE sau ÎMPLETITURILE DE ARCURI, denumite PLASE METALICE, executate din sarmă de arc, constituie elementul principal prin care se asigură elasticitatea şi forma comodă pentru şezut şi odihnă a obiectului de mobilă.
Cele mai uzuale tipuri de arcuri folosite la lucrările de tapiţerie sint de formă cilindrică, conică şi tronconică.

Din punct de vedere al elasticităţii, arcurile sub formă tronconică prezintă, faţă de arcurile cilindrice, avantajul unei mai bune elasticităţi la începutul presării arcului, opunand o rezistenţă mai mare către sfarşitul încărcării lui.
In ansamblul elastic al obiectului tapiţat, arcurile îndeplinind şi un rol de susţinere, se va avea grijă, ca la montarea lor fiecare arc sub sarcină să fie presat in cadrul limitelor de elasticitate admisibilă, pentru a nu se produce turtirea completă a acestora.

SARMELE PENTRU CANT, executate din sarmă de oţel de 2,8—3,8 mm, constituie elementele cu ajutorul cărora se realizează rama elastică de cant de la canapele, somiere, fotolii şi altele.

sursa imaginii http://www.thefurniture.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :