FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 434
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Machiajul - unul din elementele salvatoare ale femeilor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Machiajul - unul din elementele salvatoare ale femeilor

 Q:   Intreaba despre Machiajul - unul din elementele salvatoare ale femeilor       
Nadina Corbasson scria acum multi ani in Revista Beaute: „Dacă machiajul cuminte este o politeţe, o cerinţă socială, machiajul bine lucrat, cu farduri şi culori cautate, este o operă de seducţie, de artă! Machiajul în cosmetică nu este o frivolitate, ci o căutare personală de a ne prezenta cu ceea ce avem mai frumos — o probă de feminitate — o mică şi strălucitoare festivitate pe care ne-o oferim si care ne redă moralul si ne dăruieşte încrederea în noi."

Machiajul deci ne ajută să ne corectăm imperfecţiunile trăsăturilor sau să subliniem frumuseţea dandu-ne o nouă valoare prin culoare, cu inteligenţă şi pricepere.
Trebuie să ne cunoaştem întâi bine obrazul, să-l cântărim cinstit, să facem totalul calităţilor şi defectelor sale şi, cu sinceritate şi curaj, să le scoatem in relief pe cele ce ne avantajează şi să le atenuăm, prin culoare, fard, coafură, pe celelalte.
O primă condiţie este ca machiajul să pară oarecum natural, obrazul nostru să nu aibă aspectul unei măşti colorate.

De aceea el va fi dozat, din punct de vedere al cantităţii de fard şi se va bibzui bine culoarea, care nu trebuie să facă un contrast prea mare eu aceea a tenului nostru.
Fondul de ten se va întinde într-un strat subţire, fluid, întotdeauna peste un strat de cremă de bază care a fost masat bine ca să intre în piele şi apoi uşor şters, cu o foiţă de birlic sau un tampon de vată, dar cu condiţia ca tonul să fie curăţat de impurităţi şi de punctele negre.
Fondul de ten nu este necesar dacă avem o piele proaspătă şi fără pete sau alte defecte.

Dar, înainte de a trece la machiaj, trebuie să ştim că fardul nu aderă bine pe piele, ci stă vizibil si nedifuzat, dacă nu reîmprospătăm circulaţia sangelui la suprafaţa pielii, dacă nu dăm posibilitate porilor să respire, pentru ca tenul să-şi, recapete vigoarea şi strălucirea, prin îndepărtarea scoamelor, a celulelor moarte, ceea ce se realizează printr-un tratament cosmetic regulat, acasă sau la un cabinet, cu toate procedeele sale: aburi, masaj, măşti ele. în privinţa masajului facial, se va ţine seama de forma obrazului, ele aderenţa pielii, de calitatea, de sensibilitatea şi reacţia acestuia.

Se va proceda cu multă grijă şi fără mişcări bruşte şi violente, masajul fiind făcut cu varful degetelor, foarte delicat (efleuraj) întotdeauna în direcţia muşchilor, începand de la mandibulă (fălci) în sus pe obraz, către tample.
Persoanele cu tenul uscat nu vor sta prea mult la aburi şi vor aplica măşti care să le ajute la rehidratare şi la hrănirea tenului iar cele cu pielea grasă vor întrebuinţa măşti sicative, care reduc plusul de sebum, clar nu cu tratament forte, ci progresiv.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinereteCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :