FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 869
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Istoria pudrei

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Istoria pudrei

 Q:   Intreaba despre Istoria pudrei       
Pudra este o pulbere fină care acoperă epiderma, dar mai ales tenul, gatul si decolteul. Un obraz pudrat are o anumită catifelare, o matizare uşoară a tuturor micilor denivelări ale tenului; pudra scoate şi mai bine în relief trăsăturile, tinereţea şi vioiciunea obrazului şi ascunde acele imperfecţiuni care, in mod normal, apar la suprafaţă: urme de coşuri, un plus de grăsime, o uşoară pată etc.
Din toate timpurile pudrele colorate au intrat în componenţa machiajelor triburilor sălbatice, ca măşti de război, sau în ceremoniile religioase.

in secolele XVIII şi XIX, pudrele au fost albe fiindcă moda aprecia tenurile deschise la culoare, ca fiind aristocratice. Femeile se fereau de soare piirliud pălării mari de pai cu voaluri sau umbreluţe cochete asortat e cu îmbrăcămintea, în secolul al XX-lea franceza Coco Chanel, celebră prin anii (1920—1925). a lansat o dată cu pudra şi puful, ca un element indispensabil trusei cosmetice.

Pufurile erau făcute din pene de struţ sau din ţesături de bumbac moi, colorate pastel: alb, roz, bleu, vernil, galben pal.
Astfel machiajul este în plin avant iar pufurile îşi schimbă componenţa, fiind confecţionate din burete natural şi artificial, bun şi pentru a întinde pe obraz fondul de ten gras sau fluid.

începind din anii 1978—1979 machiajul a început să aibă fluiditate si culoare şi aspect de natural, un machiaj delicat, sugerat cu o pudră translucidă de culoarea pielii, roz, roz bej, piersică, incoloră sau translucidă, pentru tenurile perfecte.
La început, pudrele se făceau din pulbere de alabastru, din hume colorate natural şi pulverizate, din amidon de grau sau de orez, din cretă si din lină de bob bineînţeles, în amestec.

Mult timp s-a făcut reclamă pudrei de orez ca fiind cea mai bună, dar pe parcurs s-a dovedit că fermentează pe obraz.
Azi s-a ajuns la concluzia că pudrele minerale din: talc, caolin, carbonat de calciu, carbonat de magneziu, au unele virtuţi de absorbţie a apei. Lor li se adaugă diferite uleiuri şi grăsimi (pentru tenurile uscate) care protejează pielea de nocivitatea perturbatiilor atmosferice.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinereteCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :