FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,301
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Inovatia in cultura : valori standard vs valori emergente

- Ce este capilaritatea? by Adina

- De când există creioane? by Liana

- De când se utilizează în pictură vopselele de ulei? by Nina

- Ce a descoperit Henning Brand în timp ce căuta 'Piatra Filosofa by Gabriel

- Când au fost realizate primele ocheane? by Niki

- Ce soartă au avut urmaşii lui Icar prin anul 1500? by Adam

- Roata, o ciudăţenie pentru culturile americane timpurii? by Mira

Tag-uri Populare


literatura   opera   comentariu   caracterizare   roman   referat   poezie   personaj   arta   viata   timp   iubire   caracterizare indirecta   caracterizare directa   zambet   sarut   dragoste   cultura   povestirea   poet   filme   dorinta   prietenie   fericire   dreptate   basm   poveste   univers   eseu   relatii   lacrimi   sentimente   ganduri   frumusete   amintiri   aminitiri  

All Tags

Famous Forum

 

Inovatia in cultura : valori standard vs valori emergente

 Q:        
Inovatia in cultura : valori standard vs valori emergente Inovatia in cultura: valori standard (traditionale) contra valori emergente?

Arta a aparut o data cu omul. De la picturile rupestre, formate din hibrizi, simboluri etc. s-a ajuns la o pictura care imita realitatea exact ca o fotografie, sau la arta abstracta, un fel de puzzle de simbloluri.

Mi-e greu sa spun daca arta a evoluat de la primele manifestari artistice si pana astazi. Au evoluat tehnicile, mentalitatile, gusturile, insa arta se transforma. Schimbarea in arta nu inseamna obligatoriu evolutie. Nu stiu daca abstractionismul avangardist este mai sus din punct de vedere estetic decat Renasterea italiana, sau daca Renasterea a intrecut ca forma si stil Antichitatea clasica.Aici e o problema pe care nici macar marii critici si istorici de arta nu au resuit sa o rezolve.

Proble ma inovatiei in arta? Ei bine in lumea vitezei in care traim noul, sub orice forma prinde. Tot ceea ce este nou, iesit din tipare devine cool, fancy isi creaza public, in mare parte tanar, drept urmare se vinde. Nimeni nu-l mai citeste astazi pe Eminescu din doua motive : este invechit si supra-promovat. Nu ca exista un tanar care poate aduce argumente solide, sustinute in primul rand de opera poetului pentru care nu-l place. E romantic, si romantismul este demodat? Da! Un cred vicios… a fi sau a nu fi la moda. Judecata de valoare se face acum dupa gusturile tutur, si din exces de zel, din dorinta de a nu fi ca toata lumea ( cand de fapt astazi, ca tanar sa spui ca il adori pe Eminescu ar fi cu totul si cu totul iesit din comun)!!

Nu pledez pentru traditie si nici pentru inovatie. Inovatia isi are rostul ei, trebuie sa intervina peste traditie, sa o completeze si sa o imbunatateasca. Iar traditia trebuie cunoscuta, pentru ca exista si nu poate fi stearsa cu buretele! Pledez pentru valoare. Si aceasta valoare nu poate fi limitata la traditie sau la inovatie sau la aceasta lupta permanenta dintre cele doua!
sursa imaginii : sallyswingewood.com


Tag-uri: arta, pictura, cultura, inovatie, valoriCategorie: Eseuri  - ( Eseuri - Archiva)

Data Adaugarii: 10 March '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :