FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,892
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Faraonul egiptean Keops

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Faraonul egiptean Keops

 Q:   Intreaba despre Faraonul egiptean Keops       
SenzaÅ£ionala faptă a domniei sale este că ÅŸi-a construit un cavou uriaÅŸ, în care nu a fost însă înmormîntat. Căci Marea Piramidă de la Gizeh, Piramida lui Kheops, a fost dintotdeauna un imens mormînt gol (descoperirile de pană acum). Herodot, după surse egiptene pe care le-a contactat, afirmă că faraonul a fost înmormîntat în camerele subterane ale piramidei, pe un ostrov în care s-a tras un canal cu apă din Nil. (Dacă luăm în considerare unele scrieri arabe vechi, care indică pentru cele trei mari piramide - Kheops, Kephren, Mikherinos - alte intrări decît cele cunoscute astăzi ÅŸi faptul că arabii au găsit intacte piramidele, putem presupune că în Marea Piramidă mai există cel puÃ…Â £in încă un sistem de coridoare ÅŸi camere mortuare, unde ar putea să odihnească mumia faraonului.) Despre domnia acestui faraon, Khufu în vechea egipteană, nume identificat pe pietrele de deasupra camerei regelui din Piramidă, nu se cunosc multe date.

A fost prezentat de preoţimea egipteană ca un nelegiuit, dar este bine să luăm această caracterizare ca atitudine de partid a preoţilor, nemulţumiţi de tutela total exercitată de Kheops, care a îndrăznit chiar să-l numeasc el pe marele preot (în persoana fiului său). A domnit 50 de ani (probabil) şi a fost al doilea din dinastia a IV-a memphit (Primele două dinastii istorice egiptene erau thinite, de 1 oraşul de reşedinţă Thinis , următoarele patr B-au numit memphite, de la oraşul de reşedinţă Memphis.); Dinastiile memphite au acoperit în Egipt epoca Regatului Vechi (2778-2263 î.e.n.) şi suveranii, încă din vremea dinastiei a III-a, au reuşit să iacă a triumfa monarhia de drept divin.

Pe stancile de langă Uadi-Maghara s-a păstrat un basorelief care reprezintă victoria lui Kheops într-o campanie din Sinai şi inscripţia: „Hnum-Khufu, marele zeu, care a sfăramat pe Iunti (trib din Sintti). Imunitatea şi viaţa îl însoţesc". In această epocă, mijlocul Regatului Vechi, se cristalizează cel mai vechi prototip al mitului despre concepţia imaculată: faraonul ia naştere din legătura supranaturală dintre Râ şi o muritoare. Pe tăram economic, încă din vremea dinastiei a III-a, procesul de omogenizare a zonei nordice cu cea sudică era practic încheiat, mai ales şi datorită caracterului complementar al economiei (Egiptul de Jos cu predominanţa livezilor, păşunilor, viilor, cel de Sus - a granelor).

Cand Snefru, tatăl lui Kheops, s-a urcat pe tronul faraonilor, întemeind dinastia a IV-a (2723-2563 î.e.n.), regatul se apropia de apogeu. Campaniile anterioare din Sinai au deschis punerea in valoare a zăcămintelor de aramă şi de peruzele din Peninsulă. Fenicia se afla sub protectorat egiptean. Navigatorii faraonului explorau coastele Mării Roşii. Expediţiile lui Snefru penetrau sudul etiopian pentru aramă şi sclavi.


Tag-uri: istorie, antichitate, personalitati



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 05 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :