FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,325
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre cimentul pentru zidarii si tencuieli

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre cimentul pentru zidarii si tencuieli

 Q:   Intreaba despre Despre cimentul pentru zidarii si tencuieli       
La prima vedere s-ar părea că betonul nu prezintă interes deosebit pentru executarea unor lucrări într-o gospodărie. Totuşi, betonul aşa cum este considerat ca o „piatră artificială", de maro rezistentă, este folosit cu succes la unele lucrări pentru care se cere rezistenţă mai ridicată, cum este In cazul executării unor dale d« grădină, a unor stîlpi de împrejmuire a curţii, precum şi în carul reparării rigolei de scurgere, a treptelor de scări sau chiar pentra unele lucrări mici de fundaţii.
Betonul este un amestec de pietriş şi nisip, legate prin intermediul unui liant, care este, în mod curent, cimentul.

Prin schimbarea proporţiilor componentelor, la prepararea betonului, se obţ in diferite sorturi ce pot fi folosite la lucrări la ea re se solicită o rezistenţă mai ridicată sau la lucrări de o rezistent* mai mică.
Dintre caracteristicile pe care le are betonul, este de reţinui zistenţa la compresiune, pe baza căreia se determină marca betonului, element esenţial pentru aprecierea calităţii betonului.

Rezistenţa betonului se măsoară în N/mm2 şi în funcţie de acea rezistenţă, betoanele sunt nominalizate cu anumite mărci, ca de exemplu B 100 care are o rezistenţă la compresiune de 10 N/mm2.

Deoarece betonul este folosit rar şi in cantităţi reduse, în mod deosebit în gospodăriile cu curţi şi grădini, se prezintă următoarei dozaje pentru prepararea betonului, în funcţie de felul lucrării care se execută. Astfel :
-Fundaţii uşoare, drumuri – 50kg ciment, 80 kg nisip, 180 kg pietris
-Stalpi, de împrejmuire, rigole 50kg ciment, 60 kg nisip, 110 kg pietris
-Dale, trepte de scări 50kg ciment, 35 kg nisip, 335 kg pietris

Cantităţile pentru nisip şi pietriş sunt exprimate în litri, iar cantitatea pentru ciment este exprimată în kilograme, care corespunde cu greutatea unui sac de ciment de 50 kg, aşa cum se găseşte în comerţ. Cimentul este uşor de măsurat în kilograme, în schimb nisipul şi pietrişul este mai greu de măsurat în litri. Pentru aceasta, se va folosi ca măsură o ladă de lemn pătrată cu latura de 60 cm si înălţimea de 28 cm, capacitatea acesteia corespunzand unui volum de circa 100 1.
Cum se prepară betonul. Prepararea betonului se face pe platformă de lemn, aşezată pe un teren nivelat, platformă re trebuie să fie etanşă, ca să nu se piardă apa care se foloseşte in prepararea betonului.

In locul platformei de lemn se poate folosi o pardoseală de beton, bine curăţată de impurităţi si pete de grasime.
Pe platformă se pregătesc cantităţile de nisip şi pietriş, conform dozajului şi condiţiilor de calitate şi se amestecă bine între ele, în stare uscată, cu ajutorul unor lopeţi . Peste acestea se adaugă cimentul în cantitatea necesară, conform dozajului ales şi se reia operaţia de amestecare, tot în stare uscată, cu ajutorul lopeţilor, pană se obţine o masă perfect omogenă. In acest scop, se introduc lopeţile la partea inferioară a amestecului, se răstoarnă materialul şi se amestecă bine, repetandu-se această ope raţie de 3—4 ori, de jur împrejurul platformei. Se va avea în vedere ca după prima rotire în jurul platformei, cea de a doua rotire să fie tăcută în sens invers.

După ce amestecul a fost bine omogenizat, se udă cu apă uniform pe toată suprafaţa acestuia, cu ajutorul unei stropitori, după care se repetă operaţia de omogenizare a amestecului, cu ajutorul lopeţilor, de 2—3 ori în jurul platformei.
Udarea amestecului se mai poate face prin turnarea apei în craterul format în mijlocul grămezii , după care se amestecă cu materialul desprins din marginea craterului, operaţie ce se continuă pană la înmuierea completă a materialului. Prin acest lucru se urmăreşte ca fiecare granulă de agregat să fie învelit cu un strat cat mai uniform de mortar , operaţia de amestecare con tinuand pană se obţine o pastă omogenă, uşor uleioasă şi cu un aspect lucios.

La prepararea betonului se urmăreşte ca pasta să fie mai consistentă, deoareeeja punerea în operă, betonului i se poate adăuga cantitatea de apă necesară obţinerii consistenţei corespunzătoare lucrării de executat.

Pentru unele lucrări la care solicitările sunt mari se foloseşte betonul armat, in acest scop, se pregăteşte o armătură metalică executată din fier beton de cel puţin 6 mm diametru şi un cofraj din scandură sau bucăţi de placaje bătute în cuie, în care se va turna betonul proaspăt preparat, îngloband în masa lui armătura metalică.

sursa imaginii http://www.fredonia.edu


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :