FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 713
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre armaturile sanitare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre armaturile sanitare

 Q:   Intreaba despre Despre armaturile sanitare       
Armăturile sanitare sunt piese şi dispozitive care servesc la realizarea racordării obiectelor sanitare la instalaţiile de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi la reglarea alimentării cu apă în condiţii de temperatură şi debit dorite.
Armăturile sanitare, prin punerea lor în funcţiune, asigurura o utilizare a obiectelor sanitare în condiţii igienice, comode şi practise, creindu-se posibilitatea folosirii unor amestecuri de apă caldă şi recs In proporţia necesară.
Prin rolul şi funcţia pe care o au, armăturile sanitare trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

-Să fie rezistente la acţiunea corozivă a apei calde şi reci. la şocurile termice provocate prin utilizarea alternativă a apei calde şi reci, precum şi la presiunile ridica te ale apei.
-Să prezinte o etanşare perfectă la asamblarea lor pe obiectele sanitare.
-Construcţia armăturii să permită funcţionarea obiectului sanitar în condiţii optime, fără vibraţii, fără zgomote.
-Forma exterioară a armăturii să fie plăcută şi să permită o întreţinere cat mai uşoară.

La alegerea şi procurarea armăturilor sanitare trebuie să se aibă in vedere ca să corespundă cat mai bine scopului şi modului de funcţionare, ca de exemplu folosirea bateriei amestecătoare la un lavoar.

In locul a două robinete individuale de apă rece şi caldă. De asemenea, va trebui ca să se aleagă o dimensiune a armăturii care să asigure debitul de apă corespunzător nevoilor, cum ar fi de exemplu folosirea bateriei amestecătoare de 1/2 ţol la cada de baie sau la spălătoare la care se cer debite ridicate de apă.
La alegerea armăturilor sanitare mai trebuie avut în vedere şi prezentarea acestora sub un aspect mai plăcut şi estetic, şi să se încadreze după montarea lor, în ansamblul general al elementelor de construcţii şi de instalaţii.
Armăturile sanitare şi accesoriile trebuie să fie de acelaşi tip la toate obiectele sanitare pentru a nu face discordanţă, cum ar fi de exemplu bateriile amestecătoare, stelele de manevră, suporţii port-prosop aflate în camera de baie, care trebuie să fie din alamă nichelată sau cromată pentru un confort ridicat sau din fontă emailată cand cerinţele de confort sunt mai reduse.

Pentru a respecta condiţiile de rezistenţă şi de calitate, armăturile sanitare se execută, de regulă, din alamă, fontă emailată, porţelan sanitar, precum şi din materiale plastice.
In funcţie de aceste materiale, armăturile sanitare se clasifică in două mari grupe : armături cu corpul din alamă şi armături in corpul din fontă emailată.

Tinand seama de destinaţia pe care o au şi de obiectele sanitare pe care le deservesc, se disting următoarele grupe de armături sanitare :
1.Piese de legătură şi racorduri.
2.Robinete de trecere cu ventil şi mufe, robinete de serviciu simple sau duble, robinete pentru lavoar, pentru bideu, pentru spălător şi robinete de. trecere cu plutitor pentru rezervorul WC.
3.Baterii amestecătoare pentru lavoar, pentru spălător şi pentru baie cu duş.
4.Ventile de scurgere simple sau reglabile, pentru rezervorul WC şi pentru cada de baie combinate cu preaplinul pentru băi.
5.Sifoane de scurgere tip butelie, din ţeava de plumb sau din alami


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :