FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 503
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se intretin pardoselile din parchet

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se intretin pardoselile din parchet

 Q:   Intreaba despre Cum se intretin pardoselile din parchet       
Cum se intretin pardoselile din parchet Menţinerea pardoselei de parchet într-o stare curată şi estetică, cu luciul ei caracteristic, este condiţionată de o întreţinere cu grijă şi la perioade de timp scurte, întreţinere care constă din curăţirea de praf prin ştergerea cu o carpă moale ori prin aspirare şi lustruirea cu o carpă de bumbac sau cu maşina electrică de lustruit.
La pardoselile de parchet, la care lamelele au fost fixate prin lipire, curăţirea periodică se face cu puţină apă cu săpun, dacă adezivul folosit este pe bază de bitum-cauciuc, sau cu petrosin ori benzină, daca adezivul folosit este pe bază de acetat de polivinil (APV). După spălare şi uscare se aplică pe pardoseală, în primul caz, ceară em ulsionată SIN, iar în al doilea caz, ceară preparată cu benzină, după care se procedează la lustruirea suprafeţei pardoselei.

La pardoselile de parchet executate cu lamele din lemn de fag, se va evita folosirea apei la curăţirea periodică, deoarece ele sunt sensibile la apa şi în această situaţie se va folosi numai sarma de parchet.

în cazul eventualelor urme de apă sau alte lichide căzute pe pardoseala de parchet, în timpul exploatării ei, se va proceda la ştergerea lor de îndată şi după uscarea locului respectiv, se va aplica ceara de parchet, după care se va lustrui în mod obişnuit.

în cazul petelor de cerneală, cu ajutorul unei sugative, se va absorbi excesul de cerneală, după care locul pătat se va spăla cu alcool etilic concentrat sau cu oţet, pata urmand să dispară după cateva ore. Dacă pata de cerneală nu se curăţă, se tratează cu acid oxalic (sare de măcriş), apoi se spală locul respectiv cu o carpă îmbibată in apă, după care se şterge cu o carpă uscată şi se aplică ceara de parchet, lustruindu-se.

In cazul suprafeţelor foarte murdare şi întărite pe lamelele de parchet, se procedează la frecarea lor cu sarma de parchet şi în situaţia în care nu se reuşeşte să se obţină o suprafaţă curată, se trece la raşchetarea obişnuită, la aplicarea stratului de ceară şi la lustruirea ei.

sursa imaginii http://www.furniturehomedesign.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :