FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,333
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o gaura intr-un zid

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o gaura intr-un zid

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o gaura intr-un zid       
Pentru a putea trece printr-un perete un cablu electric, o ţeava de alimentare cu apă, sau pentru a fixa în perete un diblu, un suport metalic, este necesar să se facă o gaură în materialul din care este făcut zidul.

Această operaţie se face cu ajutorul unor dălţi sau găuritoare speciale pentru perforarea zidăriei, scule executate din oţeluri speciale, unele din ele fiind armate cu carburi metalice . Dalţile şi găuritoarele au forme şi dimensiuni diferite în funcţie de natura materialului de perforat şi de mărimea, respectiv adîncimea găurii.
In cazul cand trebuie să fie înzidite dibluri de diametre mici, găurile se pot realiza cu un găuritor clasic, de forma unui sfredel cu tăişurile drepte.

Pentru trecerea unui cablu sau a unei ţevi prin perete din cărămidă, trebuie să se facă o gaură străpunsă, care se poate realiza cu ajutorul unui găuritor cu tăişul crestat , care este asemănător unei preducele, avand tăişul în formă de dinţi de fierăstrău. Această sculă de mare utilitate se poate realiza dintr-o ţeava din oţel aliat, la care se execută la un capăt tăişul în formă crestată.
In cazul unui perete dintr-un inaterial mai compact (cărămizi pline sau din beton armat), pentru executarea unei găuri se va folosi o sculă puternică şi anume găuritorul în formă întărită.

Executarea unei găuri cilindrice străpunse se face cu destulă uşurinţă. în acest scop, se ţine cu o mană găuritorul, perpendicular pe suprafaţa peretelui şi cu cealaltă mană se loveşte cu ciocanul în capul sculei. Loviturile nu trebuie să fie puternice, ci din contră ele trebuie să fie moderate şi cu o frecvenţă mărită, rotindu-se găuritorul cu circa un sfert de tură la fiecare lovitură de ciocan, pentru ca scula să nu se înţepenească în zid. Din cand în cand, se scoate în afară găuritorul pentru evacuarea bucăţilor de cărămidă spartă, după care se reia lucrul, nu înainte de a se verifica adîncimea şi direcţia găurii.

în cazul găuritorului cu tăişul crestat, evacuarea molozului se face prin orificiul de evacuare, prevăzut în acest scop, ceea ce face ca scula să fie scoasă mai rar din zid în timpul lucrului, faţă de celelalte găuritoare. Cu aceste găuritoare se pot realiza găuri cilindrice de la 6 pană la 40 mm diametru.

Dacă este necesar să se execute în perete o gaură de o anumită formă, de exemplu trunchi de piramidă, pentru înglobarea unui diblu din lemn, găuritoarele de mai sus nu sunt potrivite pentru astfel de lucrare şi în acest caz se foloseşte o dnZtă a cărei extremitate poate să fie dreaptă sau cu varf .

Cu această daltă se pot perfora cele mai rezistente zidării (plăci de beton armat) prin lovituri puternice de ciocan. Ca măsură de precauţie, în timpul operaţiei de găurire se vor folosi ochelari de protecţie, deoarece bucăţile de materiale desprinse sunt periculoase pentru ochi.

în cazul cand trebuie să se facă o gaură într-un perete acoperit cu un strat de ipsos, pentru ca acesta să nu se deterioreze, în jurul găurii se trasează pe perete un pătrat sau un dreptunghi care să încadreze forma găurii.
Cu ajutorul unei dălţi se desprinde ipsosul pe linia trasată în lăţime de 1—2 cm, după care se andepărtează tot stratul de ipsos din interiorul trasajului. Pregătirea fiind făcută, se trece la executarea găurii de forma dorită, care va avea marginile drepte şi curate.

Pentru anumite materiale nu se pot folosi găuritoarele sau dălţile de zidărie, deoarece fiind scule de percuţie pot provoca fisurarea sau distrugerea materialului, aşa cum este în cazul pereţilor acoperiţi cu plăci de faianţă sau a pardoselilor acoperite cu plăci de mozaic.

în această situaţie, pentru a executa o gaură în perete sau în pardoseală trebuie mai întîi perforate plăcile de faianţă, respectiv de mozaic şi apoi se continuă găurirea materialului ce constituie suportul acestora. Perforarea acestor placaje nu este posibilă decat cu ajutorul unei scule cu mişcare de rotaţie şi anume cu coarba de mană în care se montează un burghiu care are prevăzut în cap o plăcuţă de carbură metalică extrem de dură .

Găurirea se mai poate face şi cu aiutorul unei maşini electrice de găurit care să aibă o turaţie de circa 600 rot/min., folosind un burghiu de 10 mm diametru.

sursa imaginii http://www.cylinder-safe.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :