FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,494
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 7

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scoatem diverse pete - partea 7

 Q:   Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete - partea 7       
Cum sa scoatem diverse pete - partea 7 P-l. Pai sub formă de coşuleţe, pălării, genţi şi alte obiecte casnice
murdărie. Obiectul din pai se spală, cu multă atenţie, cu apă sărată, patru linguri de sare dizolvată la un litru de apă, apoi se şterge cu buretele, fără ca obiectul să fie clătit în prealabil, după care se lasă să se usuce la umbră. Dacă paiul este foarte murdar, el se curăţă cu o fiertură de mălai, după care se clăteşte cu apă sărată rece, de aceeaşi concentraţie arătată in artixolele precedente.

P-2. Pardoseli executate cu plăci de mozaic, gresie etc.
Pată de ceară de lumanare. Se curăţă mai întai ceara de luminare cu o lamă de cuţit, apoi pata se freacă cu o carpă îmbibată cu oţet cald, după care se spală cu apă săpunită, se limpezeşte şi se lasă să se usuce.
Pată de grăsime. Se aplică pe pata de grăsime un strat gros de pastă formată din talc sau-cretă sfăramaţă, amestecată cu tricloretilen sau cu benzină, apoi se spală cu leşie, după care se limpezeşte cu apă rece şi se lasă să se usuce.
Pată de chit sau mastic. Mai înfeîi se aplică ulei cald pe pata de chit sau de mastic, pentru ca să se înmoaie şi să fie îndepărtat uşor cu lama de cuţit, apoi se tamponează pata cu esenţă de terebentină, după care se spală cu leşie, se limpezeşte şi se şterge cu o carpă uscată.
Pată de vopsea pe bază de ulei. Se aplică pe pata de vopsea un strat rece de ulei sau de unt, apoi se tamponează cu esenţă de terebentină, după care se spală cu leşie, se dăteşe cu apă şi se lasă să se usuce.
pată de ipsos. Se tamponează pata de ipsos cu oţet sau cu alcool, după care se clăteşte imediat şi se şterge cu o carpă uscată.

P-3. Picturi pe lemn, pe pereţi lavabili şi pe ornamente din lemn
Murdărie: Pictură pe lemn. Se freacă suprafaţa pictată cu cartof crud, tăiat In felii mai groase şi după ce s-a murdărit se înlocuieşte cu o altă felie de cartof, procedandu-se astfel pană la îndepărtarea completă a murdăriei.
Pictură pe perete lavabil. Mai întai, pictura se curăţă de praf cu o carpă moale sau cu aspiratorul, apoi, se spală cu apă călduţă în amestec cu leşie, o lingură de leşie la un litru de apă, spălarea făcandu-se cu ajutorul unui burete, de jos în sus, pentru evitarea scurgerilor pe perete. Se clăteşte de mai multe ori cu apă curată şi în final se şterge cu buretele, dar uşor umezit.
Pictură pe ornamente din lemn. După ce pictura a fost curăţată de praf cu ajutorul unei pensule mai mari, ea se spală cu apă călduţă, la care se adaugă leşie, în aceeaşi proporţie arătată mai sus, după care se clăteşte mai întai cu apă curată şi apoi cu apă la care se adaugă apă oxigenată, o lingură apă oxigenată la doi litri de apă.
Atenţie. Picturile lipite cu clei nu se spală : ele numai se desprăfuiesc.

P-4. Piele sub formă de Îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte articole de uz casnic
Pată de noroi. După ce s-a uscat bine noroiul de pe suprafaţa pielei, pata se îndepărtează prin frecare energică cu o perie cu păr mai tare, după care pielea se ceruieşte sau se dă cu cremă de ghete, după caz.
Pată de ceară de lumanare. Ceara întărită se curăţă cu o lamă de cuţit, cu multă atenţie, pentru a nu se zgaria pielea, apoi se unge cu ceară, sau se şterge cu o cremă specială.
pată de păcură Pe pata de păcură se aplică un strat de vaselină, pe timp de o jumătate de oră, după care pata se freacă cu o carpă îmbibată cu tetradorurâ de carbon şi se ceruieşte.
pată de clei. Se scoate pata de clei, folosind o perie înmuiată în apă călduţă, după care se şterge cu o carpă moale şi uscată şi se ceruieşte.
Pată de cerneală. Pata de cerneală se tamponează cu lapte cald, nu fierbinte, sau cu alcool 90° şi. apoi se ceruieşte.
Pată de grăsime. Se acoperă pata de grăsime cu un amestec de talc sau de praf de cretă, cu benzină, care se lasă în contact cu pielea circa o oră, după care se perie şi se unge cu ceară.

P-5. Plastic sub formă de folii şi obiecte de uz casnic
pată de cerneală. Se tamponează pata de cerneală cu alcool 90°, după care se clăteşte şi se lasă să se usuce.
pată de vopsea pe bază de ulei. Pata se tamponează cu white-spirit, apoi se clăteşte cu apă şi se lasă să se usuce.
murdărie. Se curăţă cu apă călduţă săpunită sau în amestec cu un detergent, după care se limpezeşte cu apă curată şi se şterge cu o carpă moale uscată.
Atenţie. La obiectele din material plastic nu se vor folosi la curăţirea petelor acizi, solvenţi; apă de Javel.

P-6. Porţelan sub formă de articole de menaj, obiecte de ornament etc.
pată brună de ceai. Pata se freacă cu zeamă de lămaie sau cu oţet, după care se face o spălare obişnuită.
pată de ţigări. Pata cauzată de tutun sau de ţigări se curăţă prin frecare cu un dop de plută, impregnat cu sare foarte fină, după care se clăteşte cu apa curată şi se lasă să se usuce.
murdărie. Obiectul de porţelan se spală cu apă călduţă, la care se adaugă un detergent slab. Bibelourile se spală într-o baie cu apă călduţă, cu ajutorul unui burete, iar la nevoie cu o pensulă fină sau cu o periuţă de dinţi, apoi se clătesc într-o baie curată, la aceeaşi temperatură, după care se şterg cu o carpă moale. în cazul cand obiectul este foarte fragil, în loc de carpă de şters se va folosi un uscător de păr.
sursa imaginii http://www.matthewweathers.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, murdarie



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :