FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 534
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa scoatem diverse pete

 Q:   Intreaba despre Cum sa scoatem diverse pete       
Cum sa scoatem diverse pete A-l. Aluminiu sub formă de articole de menaj, suporţi, rame accesorii de mobilă, uşi, ferestre etc.
Pată de grăsime. Obiectele de aluminiu se spală cu apă fierbinte, la care se adaugă un detergent, după care se clătesc cu apă rece de cateva ori şi se şterg cu o carpă uscată.
Pierderea luciului caracteristic. Se freacă suprafaţa aluminiului cu un tampon sau cu un şomoioc din sarmă fină, după ce în prealabil a fost aplicat un strat de săpun moale. Frecarea cu şomoiocul se face, pe cat posibil, numai într-o singură direcţie, pe lungime, evitan-du-se frecarea pe loc, în formă de cercuri, după care se clăteşte din abundenţă cu apă caldă

A-2. Argint sub formă de bijuterii obiec te de ornament articole de menaj
Pată de ou . Obiectul de argint se freacă bine pe locul pătat cu sare fină de bucătărie, sub formă umedă, după care se clăteşte cu apă şi se lasă să se usuce.
Murdărie . Tacamurile şi obiectele de argint, ce sunt acoperite cu un strat subţire de murdărie întărită, se freacă cu praf de cretă, înmuiată în alcool denaturat, după care se spală cu apă şi se lasă să se usuce, în cazul în care nu s-a obţinut luciul caracteristic, se va repeta operaţia de curăţire.
Pată de apă. Pata, formată de apa rămasă mai mult timp pe obiectul de argint, în special pe tacamuri de argint, se curăţă prin înmuierea obiectului într-un vas cu oţet cald, după care se limpezeşte cu apă şi se lasă să se usuce.

A-3. Argint aurit sub formă de bijuterii, obiecte de ornament etc.
Murdărie . Obiectul din argint aurit se spală cu apă călduţa, uşor săpunită, la care se adaugă bicarbonat de sodiu, după care se clăteşte cu apă curată şi se şterge cu o carpă înmuiată în puţin ulei. După ce obiectul s-a uscat complet, se freacă cu o carpă moale sau cu o piele de căprioară.

A-4. Aur sub formă de bijuterii, obiecte de ornament etc.
Murdărie . Obiectul din aur se curăţă de murdărie prin tampo-narea şi frecarea suprafeţei cu alcool de 90°, după care se usucă în rumeguş de lemn foarte fin. în cazul în care obiectul este acoperit cu un strat de murdărie întărită, se freacă mai întai cu o bucată de flanelă îmbibată într-o pastă făcută din sare cu zeamă de lămaie, apoi se freacă cu o altă bucată de flanelă îmbibată în făină albă, după care obiectul se şterge cu o carpă moale şi se lustruieşte-cu o piele de căprioară.

B-l. Bronz sub formă de obiecte de ornament accesorii de mobilă etc.
pierderea luciului caracteristic. Obiectul din bronz îşi recapătă luciul caracteristic prin spălarea lui cu apă caldă săpunită, la care se adaugă o lingură de alcool denaturat, după care se clăteşte de mai multe ori cu apă curată şi se lustruieşte cu o bucată de flanelă.
Pentru recăpătarea luciului se mai poate folosi o pastă preparată din cicoare cu apă călduţă, care se aplică pe obiect, apoi se lasă să se usuce, după care se perie bine cu o perie cu păr moale. în final, se clăteşte bine cu apă curată, se şterge cu o carpă uscată şi se lustruieşte cu o bucată de flanelă.
Pată de apă. Pata de apă formată de picăturile rămase pe obiectul de bronz se curăţă cu o perie cu păr moale înmuiată în vin roşu după care se limpezeşte cu apă curată şi se şterge bine cu o carpă uscată.
Pată de murdărie. Se pregăteşte mai întai un amestec in părţi egale de apă, oţet, alcool şi amoniac, care se aplică cu o pensulă pe obiectul de bronz, apoi se limpezeşte cu apă şi se şterge cu o carpă uscată.
îndepărtarea murdăriei se mai poate face prin periere uşoară cu gaz apoi se spală cu apă săpunită, se clăteşte cu apă curată, după care se lustruieşte cu o bucată de flanelă.

sursa imaginii http://www.ultrasonic-stain-remover.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, murdarieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :