FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 508
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam un pulover in dungi copilului nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   cusaturi   material   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   stil   gust   tratament   femei   hidratare   sarcina   creme   fat   ruj   machiaj   fata   piele   cuplu   relatie   epilare   baie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un pulover in dungi copilului nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam un pulover in dungi copilului nostru       
Acest pulover are linii verticale în faţă şi în spate, maneci lungi într-o singură culoare ca şi elasticul din talie, iar decolteul în formă de V .

Puncte utilizate: semielastic, jerse, jerse reiat (3 randuri albastru, 1 rand natur, 2 randuri roşii, 1 rand natur, se reiau aceste dungi). Pentru a nu tăia firul la fiecare schimbare de culoare se va tricota pe andrele ascuţite la ambele capete.

Măsura de probă: 25 ochiuri = 10 centimetri.

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se începe de la subraţul drept, montand 65 ochiuri, cu fir albastru, pe andrele nr. 3 1 /2, ascuţite la ambele capete, şi se lucrează jerse reiat: 2 randuri albastru, 1 rand natur, 2 randuri roşu, 1 rand natur şi se repetă. Răscroitură manecii se formează după două randuri d repte cand se creşte pentru răscroitura manecii la fiecare 2 randuri de 2 ori cite 1 ochi, 2 ochiuri, 3 ochiuri, iar pentru a ajunge la umăr se montează 28 ochiuri. Pentru umăr se lucrează drept pe cele 100 ochiuri obţinute 6 randuri apoi se creşte de 4 ori 1 ochi, se tricotează drept 6 randuri după care urmează iarăşi creşteri (alternand creşterile cu randuri drepte).

Răscroitura gatului se începe cand se ajunge la lungimea umărului de 13 centimetri pentru care se scad la fiecare 2 randuri, 7 ochiuri, 5 ochiuri şi de 3 ori cate 4 ochiuri. După ultimele scăderi cand înălţimea tricotată are 19 centimetri se ajunge la mijlocul feţei; pentru cealaltă parte se inversează lucrul şi în loc de scăderi se fac creşteri, iar creşterile de la umăr devin scăderi.

Partea din spate.

Se tricotează după explicaţiile date la partea din faţă pană ce umărul măsoară 13 centimetri cand se fac scăderi pentru răscroitura gatului, astfel: de 3 ori 1 ochi la fiecare 2 randuri şi 1 ochi la 4 randuri, se continuă drept pană la 19 centimetri cand s-a ajuns la mijlocul spatelui. în continuare se tricotează cealaltă parte inversand creşterile şi scăderile.

Manecile.

Cu fir natur pe andrele nr. 3 se montează 50 ochiuri şi se tricotează 7 centimetri de semielastic după care se schimbă cu andrele nr. 3 1 /2. Pe primul rand de jerse se repartizează 7 creşteri apoi de fiecare extremitate de 8 ori cate 1 ochi la fiecare 3,5 centimetri. Rotunjimea manecii se formează la 41 centimetri înălţime cand se scade de fiecare parte la 2 randuri, o dată 3 ochiuri, de 3 ori 2 ochiuri de 6 ori 1 ochi, de 5 ori cate 2 ochiuri, 3 ochiuri, 4 ochiuri, ultimele 9 ochiuri rămase în mijloc se încheie o dată.

Banda de la răscroitura gatului.

Se montează pe andrele nr. 3, cu fir natur, 140 ochiuri şi se tricotează în punct de semielastic 3 centimetri după care se încheie ochiurile cum vin. Elasticul din talie. Se întind şi se calcă pe tipar cu o carpă udă cele două părţi faţă şi spatele. Cu fir natur se ridică 96 ochiuri pe andrele nr. 3 şi se tricotează 6 centimetri de semielastic la fiecare parte separat. Se încheie fără a strînge firul.

Montarea.

Cele două părţi, faţa şi spatele se unesc printr-o cusătură fină pe linia de umăr şi de subraţ. Manecile călcate se încheie şi se fixează la răscroitura, avand grijă să corespundă cusătura 80 manecii cu cusătura subraţului. Surplusul de lărgime de la manecă se împarte în mod egal într-o parte şi cealaltă a liniei de umăr şi se coase de mană pe partea manecii. Răscroitura gatului se finisează cu banda albă, care se prinde uşor în ace de gămălie astfel ca în mijlocul feţei partea stingă să treacă peste cea dreaptă. Se coase cu aţă în culoare să nu se vadă pe faţă.

sursa imaginii http://www.modernknitting.co.uk


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :