FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,289
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam un pulover cu guler si revere copilului nostru

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un pulover cu guler si revere copilului nostru

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam un pulover cu guler si revere copilului nostru       
Pulover larg, pentru tineret, la care marginea buzunarului şi a manecilor este terminată în dungi bicolore .

Puncte utilizate: semielastic, elastic, jerse şi punct de model (se lucrează pe un număr impar de ochiuri, la primul rand toate ochiurile se lucrează pe faţă cu andrele nr. 3 1 /2. Randul 2 se lucrează cu andrele nr. 3; după ochiul de margine se tricotează un ochi pe dos, un ochi pe faţă introducand andreaua în centrul ochiului care se află cu un rand mai jos, se reia de la un ochi pe dos, se termină tot cu un ochi pe dos înaintea ochiului de margine; în continuare se reia şi se repetă cele două randuri).

Măsura de probă: 20 ochiuri = 9 centimetri.

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

P e andrele nr. 3 se montează cu fir verde 93 ochiuri şi se lucrează 7 centimetri de semielastic. Deasupra, cu o andrea nr. 3 şi una nr. 3 1 /2, se continuă punctul de model. Buzunarele se formează la 10 centimetri înălţime, cand se lasă în aşteptare din cele două extremităţi cate 32 ochiuri. Se tricotează modelul în continuare numai pe cele 29 ochiuri centrale. După 22 centimetri, măsuraţi de la ochiurile de montaj, se lucrează pe rand şi ochiurile din extremităţi lăsate în aşteptare după care se continuă pe toate ochiurile.

Decolteul din faţă se formează la 29 centimetri înălţime cand se încheie 11 ochiuri din mijloc. Ochiurile din dreapta se lasă în aşteptare şi se continuă doar pe cele 41 din partea stingă. La 33 centimetri înălţime se începe scăderea pentru decolteu: scăzand de 11 ori cate un ochi la fiecare 11/2 centimetri după care se continuă drept. La înălţimea de 48 centimetri, începand din partea stangă se scad pentru umăr de 6 ori cate 5 ochiuri. Se termină şi cealaltă parte la fel, inversand scăderile.

Partea din spate.

Se tricotează după explicaţiile date mai sus în afară de buzunar şi decolteu. După ce se scad cele 30 ochiuri pentru umăr din ambele părţi se încheie drept 33 ochiurile rămase în mijloc.

Manecile.

Se încep de jos, pe 57 ochiuri, cu fir verde, cu andrele nr. 3 şi se lucrează în punct de semielastic. După 10 centimetri cu o andrea nr. 3 şi una nr. 3 1 /2 se continuă în punct de model crescand la fiecare extremitate de 12 ori cate un ochi, la distanţa de 2 centimetri şi de trei oricate un ochi la 2 1/2 centimetri.
La 47 centimetri se lucrează banda bicoloră; 2 centimetri alb apoi 2 centimetri galben. Ochiurile obţinute se încheie drept la 47 centimetri.

Guler cu rever.

Se montează pe andrele nr. 3 cu fir verde 108 ochiuri şi se tricotează în punct de semielastic 5 centimetri pentru guler care se lasă în aşteptare. Pentru cele două revere din partea dreaptă şi partea stingă se montează cate 50 ochiuri cu fir verde şi se lucrează ca şi pentru guler 5 centimetri fără a încheia. Se iau pe aceeaşi andrea cele 50 ochiuri de la reverul din dreapta, cele 108 ochiuri (gulerul) şi de la celălalt rever 50 ochiuri pe care se continuă punctul de semielastic. Se scad la fiecare extremitate, la fiecare 2 randuri o dată 10 ochiuri, de 12 ori cate 2 ochiuri apoi se încheie cele 140 ochiuri centrale. Clapa buzunarului. Se ridică la fiecare margine a buzunarului cate 36 ochiuri cu fir alb şi se tricotează în punct de semielastic 2 centimetri cu fir alb şi 2 centimetri cu fir galben. Se încheie ochiurile fără să se strangă.

Fundul buzunarului.

Se montează 30 ochiuri pe andrele nr. 3 1 /2 cu fir verde şi se tricotează în punct de jerse 13 centimetri apoi se încheie. Montarea. Părţile componente se întind pe tipare cu ace cu gămălie, se calcă uşor cu fierul cald peste o cîrpă udă şi bine stoarsă. Se unesc umerii şi părţile laterale lăsand în partea de sus o deschidere de 19 centimetri pentru manecă.

Cusătura manecii se face începand de la elastic pe faţă, pentru partea care se întoarce şi în continuare pe dos. Se montează manecile în deschiderea lăsată pe partea laterală. Se fixează fundul buzunarului pe părţile laterale. Gulerul se montează în jurul decolteului fixand mijlocul gulerului în mijlocul spatelui, iar în mijlocul feţei partea stingă să se petreacă peste cea dreaptă. Cusăturile se fac de mană, cu firul cu care s-a tricotat.

sursa imaginii http://www.modernknitting.co.uk


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haineCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :