FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,163
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa crosetam un sarafan cu pulover pentru copii

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa crosetam un sarafan cu pulover pentru copii

 Q:   Intreaba despre Cum sa crosetam un sarafan cu pulover pentru copii       
Ţinută simplă şi comodă, acest sarafan cu platcă şi buzunare aplicate, lucrate în culori contrastante şi o mică broderie executată cu acul, se poate purta peste un pulover într-o singură culoare cu guler pe gat şi mîneci lungi , sau cu orice altă bluză.
Puncte utilizate: punctul de elastic, de jerse şi bob de orez, scăderi de dreapta (se tricotează 2 ochiuri împreună pe faţă), scăderi de stanga (se alunecă un ochi fără a fi lucrat, se tricotează ochiul următor pe faţă peste care se trece ochiul alunecat).
Măsura de probă: 20 ochiuri în punct de jerse tricotate cu firul de la pulovăr = 6,8 centimetri, 20 ochiuri jerse tricotate cu firul de la sarafan = 14 centimetri.


SARAFANUL


Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Se montează 74 ochiuri, pentru partea de jos, cu fir roşu, pe andrele nr. 5 1/2 şi se tricotează în punct bob de orez 5 centimetri. Se schimbă andrelele cu nr. 6 şi se tricotează în continuare în punct de jerse, tot cu firul roşu. La 10 centimetri înălţime totală, se scad la fiecare extremitate, de o parte şi de cealaltă a celor 30 ochiuri centrale, de 7 ori cate un ochi la fiecare 10 randuri formate din scăderi de stanga şi scăderi de dreapta.

Răman astfel 46 ochiuri. Platca se începe la înălţimea de 45 centimetri cu fir bleumarin şi andrele nr. 5 1 /2. După un rand lucrat pe faţă, se tricotează punctul bob de orez. Răscroitură manecii se formează la 47 centimetri înălţime, scăzand la fiecare extremitate, la fiecare 2 randuri, 3 ochiuri, 2 ochiuri şi un ochi. Răscroitură gatului se formează la 52 centimetri cand se încheie 10 ochiuri centrale. Se continuă pe ochiurile din stanga, celelalte răman în aşteptare şi se scad pentru răscroitură gatului la fiecare 2 randuri, 2 ochiuri şi apoi un ochi. Umărul se scade la 61 centimetri, cand se încheie la 3 randuri,începand din stanga, cate 3 ochiuri. Partea cealaltă se termină la fel, inversand scăderile.

Partea din spate.

Se lucrează pe acelaşi număr de ochiuri ca la partea din faţă, după explicaţiile de mai sus, pînă la răscroitura gatului, care la partea din spate se face la 59 centimetri, încheind 12 ochiuri centrale. O parte se lasă în aşteptare şi se continuă pe cealaltă, scăzand pentru răscroitura gatului două ochiuri la două randuri deasupra celor centrale. Umărul se formează ca şi la partea din faţă, la 61 centimetri. Se termină şi cealaltă parte în mod similar.

Buzunarele.

Fiecare buzunar se lucrează pe 15 ochiuri, cu fir bleumarin, pe andrele nr. 5 1 /2, în punct de bob de orez. După 10 centimetri se încheie toate ochiurile aşa cum vin. Montarea. Se întind părţile pe tipar şi se calcă uşor pe dos cu carpa udă. Se unesc cele două părţi pe umăr şi părţile laterale, prin cusături de mană. Buzunarele se fixează în partea din faţă la 19 centimetri de jos, cu 10 centimetri distanţă între ele. Răscroitura gatului şi a braţului se termină cu un rand de picioruşe mici, lucrate cu croşeta. Se face apoi şi broderia de la platcă.

PULOVERUL

Modul de execuţie.

Partea din faţă.

Pe andrele nr. 2 1/2 se montează 94 ochiuri şi se lucrează în punct de elastic. După 3 centimetri se schimbă andrelele cu nr. 3 şi se lucrează în punct de jerse. Răscroitura braţului se formează la 21 centimetri cand se scad la extremităţi, la fiecare 2 randuri, 4 ochiuri, 2 ochiuri şi de 3 ori cate un ochi. Se continuă drept. Răscroitura gatului se formează la 30 centimetri, cand se scad central 12 ochiuri. Se continuă pe o singură parte şi se scad pentru răscroitura, tot la 2 randuri, de 2 ori 2 ochiuri şi de 3 ori un ochi după care se continuă drept.

Pentru umăr se scade la 33 centimetri, începand de la răscroitura braţului, tot cate 5 ochiuri. Cealaltă parte se lucrează identic, inversand scăderile. Partea din spate. Se lucrează ca partea din faţă pînă la răscroitura gatului, care se formează la înălţimea de 33 centimetri, scăzand central 12 ochiuri, apoi la fiecare 2 randuri de 3 ori cate 2 ochiuri şi o dată un ochi. Umărul se încheie tot ca la partea din faţă.

Manecile.

Se încep de la încheietura mainii, mon-tand 58 ochiuri pe andrele nr. 2 1 /2. După 7 centimetri de elastic se pun andrele nr. 3 şi se continuă cu punct de jerse, crescand la fiecare extremitate de 6 ori cate un ochi, la 3 centimetri interval. Rotunjimea manecii se formează la 27 centimetri, cand se scad de fiecare parte, la fiecare 2 randuri, 4 ochiuri, de 3 ori 2 ochiuri, şi de 20 de ori cate 1 ochi; ultimele 10 ochiuri se încheie pe un singur rand.

Montarea.

Se întind piesele componente pe tipar, se calcă cu carpa udă. Se unesc cele două părţi, spatele cu faţa, pe umăr şi la părţile laterale, la subraţ. Se încheie şi manecile, se fixează la răscroitura braţului, se însăilează, se îmbracă pentru probă, apoi se cos cu aţa cu care s-a tricotat puloverul, fără să se strîngă prea tare. In jurul răscroiturii gatului se ridică 96 ochiuri pe 4 andrele nr. 2 1 /2, ascuţite la ambele capete şi se tricotează 8 centimetri de elastic. Se încheie fără a strange firul. Gulerul se întoarce pe faţă.

sursa imaginii http://www.modernknitting.co.uk


Tag-uri: croseta, copii, tricotaj, andrele, haine



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 28 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :